Traficul rutier spre litoral se desfăşoară cu dificultate

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, vineri, la intrarea de pe Autostrada Soarelui pe DN 22C, în judeţul Constanţa, cozile formate de autoturisme pe A2 fiind lungi de câţiva kilometri, aşa cum se întâmplă la fiecare sfârşit de săptămână.

81 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier spre litoral se desfăşoară cu dificultate

Traficul rutier spre litoral se desfăşoară cu dificultate (Imagine din arhiva Mediafax Foto/ Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul Tudorel Dogaru, valorile de trafic pe autostrada Bucureşti - Constanţa sunt mari, iar pe DN 22C şi la terminarea Autostrăzii Soarelui s-au format coloane de maşini pe câţiva kilometri.

Situaţia apare mereu deoarece de pe autostradă, unde se circulă pe două benzi pe sens şi cu viteze de 130 Km/h, se intră pe DN 22C, Cernavodă - Medgidia - Basarabi, care are o singură bandă pe sens, iar viteza maximă legală este de 90 Km/h. Mai mult, intrarea de pe A2 pe DN 22C se face într-o curbă strânsă, în care viteaza de deplasare a autoturismelor este foarte mică. Din acest motiv, conducătorii auto care încheie coloanele de autovehicule sunt sfătuiţi să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i avertiza pe cei ce se apropie cu viteză, pe autostradă, să încetinească în timp util.

Poliţiştii recomandă ca rută alternativă DN 2 Bucureşti - Urziceni şi în continuare DN 2A Slobozia - Hârşova - Constanţa, ori Autostrada A 2 Bucureşti - Lehliu şi după aceea DN 3 Lehliu - Călăraşi, trecerea Dunării cu bacul, şi, în continuare, Ostrov - Adamclisi - Cobadin - Basarabi - Constanţa.

În această perioadă, pe tronsonul Cernavodă - Constanţa acţionează mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, câteva dotate cu aparate radar, principalele ţinte fiind şoferii care se hazardează în depăşiri periculoase. Poliţiştii fac un apel către şoferi ca pe tronsonul Cernavodă - Constanţa să-şi păstreze calmul şi să nu efectueze depăşiri decât în situaţii de excepţie ori acolo unde drumul le-o permite.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă cu multă atenţie şi viteză adaptată, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul dinainte, să manifeste prudenţă sporită atunci când pe lângă şosea se află pietoni şi să nu urce la volan obosiţi, temperaturile ridicate favorizând adormirea la volan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici