Tragediile din spitalele din România: Giuleşti, Matei Balş, Piatra Neamţ şi Constanţa

  • Tragedia de vineri de la spitalul din Constanţa este ultima dintr-un şir de incidente asemănătoare din România.
  • Pe lista cu spitale care au luat foc sunt Maternitatea Giuleşti, Institutul Matei Balş din Bucureşti şi Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.
719 afișări
Imaginea articolului Tragediile din spitalele din România: Giuleşti, Matei Balş, Piatra Neamţ şi Constanţa

Tragediile din spitalele din România: Giuleşti, Matei Balş, Piatra Neamţ şi Constanţa

Un incendiu în care au murit cinci bebeluşi a avut loc în urmă cu 11 ani la maternitatea Giuleşti. Pe 16 august 2010, incendiul a izbucnit în interiorul secţiei de Reanimare. Peste o sută de persoane au fost evacuate şi mai multe au fost rănite.

10 ani mai târziu, pe 14 noiembrie 2020, zece oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Un medic român a fost premiat de OMS deoarece în timpul incendiului şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţi. El a avut arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală şi a primit tratament la o clinică din Bruxelles.

Pe 29 ianuarie 2021, o altă tragedie s-a produs la Institutul Matei Balş din capitală. Flăcările au izbucnit la parterul unui corp al clădirii. Patru pacienţi au murit din cauza flăcărilor sau a fumului şi mai mulţi dintre cei care au fost transferaţi au murit ulterior.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

În toate spitalele în care au avut loc incendii, anchetele au descoperit numeroase nereguli legate în special de instalaţiile electrice şi de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici