Traian Băsescu a decorat opt ofiţeri superiori care au "crescut" în "Armata democratică română"

Preşedintele Traian Băsescu a decorat miercuri, la aniversarea a zece ani de la invitarea României pentru aderare la NATO, opt ofiţeri superiori despre care a spus că au "crescut" în "Armata democratică a României", fiind parte a evoluţiei Armatei de la începutul transformării şi până în prezent.

412 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a decorat opt ofiţeri superiori care au "crescut" în "Armata democratică română"

Băsescu a decorat opt ofiţeri superiori care au "crescut" în "Armata democratică română" (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Ei sunt, practic, parte a evoluţiei Armatei Române de la începutul transformării şi până astăzi. Acesta este motivul pentru care vedeţi decoraţi astăzi numai ofiţeri superiori, are o anume semnificaţie: ei au crescut în Armata democratică a României şi le mulţumesc mult. Sigur, în perioada următoare voi merge în Afganistan, unde cei care luptă astăzi sub drapelul NATO îşi vor primi decoraţiile şi însemnele respectului statului şi poporului român pentru ei", a precizat şeful statului, după încheierea ceremoniei de decorare.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri un decret de decorare, însemnele fiind conferite celor opt ofiţeri superiori la Palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei prilejuită de împlinirea a zece ani de la invitarea României de a deveni membru NATO, la care au participat şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Şeful statului a acordat Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, generalului-maior Strîmbeanu Gheorghe Victor, Ordinul "Virtutea Militară" - în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, colonelului Ungureanu Dumitru Radu, Ordinul "Virtutea Maritimă" - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, comandorului Cătăneanu Dumitru Valentin-Vicenţiu, Ordinul "Virtutea Militară" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari generalului de brigadă Ciucă Gheorghe Nicolae-Ionel, generalului de brigadă Grecu Petre Dan-Florin şi colonelului Mândrescu Vasile Mircea, precum şi Ordinul "Virtutea Aeronautică" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari comandorului Duţă Petre Vasile şi colonelului Maxim Dimitrie Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici