Video Traian Băsescu a inaugurat sezonul estival la mare

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi, la Mangalia, la deschiderea sezonului estival, şeful statului urmând să rămână până duminică pe litoral, acolo unde hotelierii au estimat că vor fi prezenţi, cu prilejul vacanţei de 1 Mai, în jur de 20.000 de turişti.

15 afișări

Potrivit primarului oraşului Mangalia, Zamfir Iorguş, preşedintele Băsescu va sta la vila de protocol de la Neptun până duminică, 4 mai.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la inaugurarea Portului Turistic Mangalia, fotografiindu-se aici cu zeci de localnici ori turişti, după care s-a întros în staţiunea Neptun, unde va rămâne până duminică seară, transmite corespondentul MEDIAFAX.Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la terasa unde a băut o cafea alături de autorităţile locale din Mangalia şi Constanţa, spre Portul Turistic Mangalia, aflat la circa o sută de metri distanţă. Pe drum a fost oprit de localnici sau turişti, alături de care s-a fotografiat.

Şeful statului a ajuns în Portul Turistic Mangalia, unde panglica de inaugurare a fost tăiată de ministrul Turismului Ovidiu Silaghi, primarul Mangaliei Zanfir Iorguş şi de prefectul judeţului Constanţa Dănuţ Culeţu. La evenime secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, şi candidaţii PDL la Primăria Constanţa şi CJ Constanţa, Dorel Onaca şi Ionel Popescu.

Traian Băsescu a vorbit despre importanţa Portului Turistic Mangalia, subliniind că adevăraţii "concurenţi" ai acestuia trebuie să fie staţiuni de pe litoralul românesc şi nu bulgăresc.

"Mangalia nu concurează cu Bulgaria, ci trebuie să concureze cu Mamaia. Un port turistic este extrem de important pentru Mangalia. După Şantierul Naval, Portul Comercial, Mangalia are acum şi un port puristic.Orice port e un plămân prin care o ţară respiră. Alături de portul Tomis, portul Mangalia este cel de-al doilea plămân al turismului de pe litoral", a declarat Traian Băsescu.

Investiţia în Portul Turistic Mangalia este de aproape 5,5 milioane de euro, dintre care 4 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, iar peste 650.000 de euro de la CL Mangalia.

Durata lucrărilor a fost de aproximativ opt luni. Au fost reabilitate şi amenajate cheiurile, iar acum aici sunt 146 de locuri de acostare a vaselor de croazieră şi platforme de promenadă. De asemenea, aici au fost amenajate parcări şi spaţii verzi.

Va urma o extindere a investiţiei constând în asigurarea de apă potabilă apuntament ( hidranţii de alimentare, vane şi apartură de contorizare), alimentarea cu energie a fiecărui apuntament, hidranţi de incendiu, instalaţii de lansare la apă şi punere la uscat a navelor. Astfel, vor fi investite alte 7,5 milioane de euro, din care 7 milioane de euro sunt fonduri europene, iar 500 de mii de euro sunt de la Consiliul Local Mangalia.

Traian Băsescu a venit în fiecare an pe litoral de 1 Mai, de la preluarea mandatului de şef al statului, iar în cele câteva zile libere merge să se plimbe şi să se întâlnească cu turiştii din staţiuni.

Preşedintele s-ar putea întoarce la Mangalia în 18 mai, fiind invitat de oficiliatăţile locale, alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru că aici va fi adus Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Panaghia Kato Xenias din Grecia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici