Traian Băsescu a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Viorica Dinu şi a procurorului Dumitru Vlad

Judecătoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Capitalei şi procurorul Dumitru Cătălin Vlad, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au fost eliberaţi din funcţie prin decrete semnate, luni, de preşedintele Traian Băsescu.

193 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Viorica Dinu şi a procurorului Dumitru Vlad

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Eliberarea din funcţie a fost dispusă, în cazul celor doi, ca urmare a demisiei.

Judecătoarea Viorica Dinu este arestată preventiv din 15 martie, pentru de luare de mită şi trafic de influenţă în soluţionarea mai multor dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu.

În 15 mai, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de cererea de eliberare din funcţie prin demisie a judecătoarei.

Procurorul Dumitru Vlad a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie după ce ar fi acceptat de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, un teren, de 1.000 de metri pătraţi, pentru a soluţiona, în mod favorabil edilului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de acesta. La data comiterii faptei, spun anchetatorii, el lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În 30 ianuarie, Vlad a fost suspendat din funcţie de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Tot luni, şeful statului a semnat decretul de eliberare a lui Ciprian-Călin Zamfirescu din funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau-Mare, ca urmare a condamnării definitive dispuse în cazul acestuia.

În 25 martie, Zamfirescu a fost condamnat de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut şi primit bani pentru a facilita obţinerea unui contract de către o firmă de pază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici