Traian Băsescu, la Festivalului Internaţional de Pomana Porcului (Video)

Preşedintele Traian Băsescu, prezent sâmbătă pentru circa două ore în staţiunea Balvanyos, din judeţul Covasna, a lăudat Festivalul Internaţional de Pomana Porcului, declarând că astfel de iniţiative promovează turismul.

418 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, la Festivalului Internaţional de Pomana Porcului (Video)

Traian Băsescu, la Festivalului Internaţional de Pomana Porcului

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au ajuns sâmbătă, în jurul orei 12.30, în staţiunea Balvanyos, fără să îşi anunţe vizita.

Şeful statului a discutat şi s-a fotografiat cu cei prezenţi la festival, cu membrii echipelor participante la concurs, intrând apoi într-o pensiune din staţiune, unde a băut o cafea.

Echipele participante i-au fost prezentate preşedintelui de primarul comunei Turia, din care face parte Balvanyos, Daragus Attila, care este şi organizatorul festivalului.

Preşedintele a stat circa două ore în staţiunea Balvanyos, după care a plecat.

Primarul comunei Turia, Daragus Attila, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Traian Băsescu a lăudat iniţiativa de a organiza astfel de festivaluri, deoarece promovează turismul.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întors, sâmbătă, în judeţul Covasna, după o săptămână, el întâlnindu-se, sâmbăta trecută, la vila de protocol din staţiunea Covasna, cu primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din Covasna şi Harghita.

Un număr de 17 echipe participă la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Pomana Porcului, din staţiunea Balvanyos.

Şapte echipe sunt din România, reprezentând zone precum Craiova, Vrancea, Braşov, Bran sau Prejmer, opt din Ungaria şi câte una din Slovacia şi Croaţia.

Potrivit tradiţiei, concurenţii se îmbracă în port tradiţional specific zonei pe care o reprezintă, iar fiecare echipă va trebui să prezinte tradiţiile locale privind sacrificarea porcului şi preparate tradiţionale.

Organizatorii festivalului susţin că la baza acestuia a stat ideea că în secuime sacrificarea porcului în această perioadă a anului este o tradiţie, dar sunt foarte multe persoane care nu au participat la un astfel de eveniment.

În urmă cu trei ani, Daragus Attila a înregistrat la OSIM mascota festivalului, un porc îmbrăcat în şorţuleţ alb, care stă pe un butoi de vin şi ţine un cârnat, iar pe şapca lui scrie Balvanyos, locul desfăşurării festivalului.

Judeţul Covasna este cunoscut pentru festivalurile, recordurile şi performanţele gastronomice, covăsnenii reuşind, în 2008, să prepare cel mai lung bulz din lume, o ruladă de îngheţată lungă de o sută de metri, dar şi un colac secuiesc cu o lungime de cinci metri.

Video Ştirile ProTV

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici