Traian Gherasim, despre cazul fiului său: Denunţătorul este un agent provocator, un avocat

Fostul procuror general adjunct Traian Gherasim a declarat vineri, după procesul la care CAB judecă propunerea de arestare preventivă a fiului acestuia, că denunţătorul este "un agent provocator", un avocat care a intermediat "neonest" relaţia dintre Andrei Gherasim şi omul de afaceri Nikolaus Mann.

1764 afișări
Imaginea articolului Traian Gherasim, despre cazul fiului său: Denunţătorul este un agent provocator, un avocat

Andrei Gherasim (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Din câte cunosc eu, sunt lucruri de lămurit cu acest denunţător, care este un agent provocator. Este cel care a intermediat relaţia fiului meu cu omul de afaceri, într-un mod neonest. Intermediarul este un avocat", a spus Traian Gherasim.

Fostul procuror general adjunct a mai spus că nu cunoaşte nimic despre relaţia Andrei Gherasim-Nikolaus Mann, însă, din câte ştie el, aceasta ar fi una "destul de recentă".

"A fost şocant, ca părinte, când am aflat că fiul meu se află într-o situaţie dramatică. Cred în nevinovăţia lui, şi ca părinte, şi ca profesionist, şi sper să se dovedească acest lucru", a mai spus Traian Gherasim.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) urmează să se pronunţe, vineri, cu privire la solicitarea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Andrei Gherasim şi Nikolaus Mann.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Nikolaus Mann, pentru cumpărare de influenţă, şi Andrei Gherasim, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

Avocatul Andrei Gherasim a pretins de la omul de afaceri Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov, a informat DNA.

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: În data de 4 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la inculpatul Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov, faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina pe aceştia să adopte soluţii favorabile inculpatului Mann Nikolaus în două dosare civile. Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar altul anularea unui contract", explică DNA, într-un comunicat remis presei vineri.

În acest scop, la data de 12 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit, prin acelaşi intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinşi.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 12 aprilie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore şi au propus Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a celor doi pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici