Trancă vrea să se angajeze din nou la "Grigore Alexandrescu"

Medicul Răzvan Trancă, acuzat de viol şi tentativă de omor asupra pacientei sale, Andreea Mocanu, a cerut în instanţă repunerea în funcţie la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, dar conducerea unităţii susţine că reîncadrarea acestuia este inadmisbilă şi ar contrazice valorile instituţiei.

91 afișări
Imaginea articolului Trancă vrea să se angajeze din nou la "Grigore Alexandrescu"

Trancă vrea să se angajeze din nou la "Grigore Alexandrescu" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti a decis că medicul Răzvan Trancă nu va putea profesa în cadrul spitalului, din cauza incidentului petrecut în anul 2007, în urma căruia medicul a fost acuzat de viol şi tentativă de omor asupra unei paciente", susţine, marţi, conducerea unităţii sanitare, într-un comunicat de presă.

Medicul Răzvan Trancă a cerut, în 21 iulie, la Tribunalul Bucureşti, să fie repus în funcţia de medic primar chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

"Repunerea în funcţie a medicului de către conducerea spitalului este considerată inadmisibilă, întrucât aceasta ar veni în contradicţie cu valorile instituţiei medicale, iar conduita lui Răzvan Trancă este incompatibilă cu statutul de medic în cadrul unui spital de copii", mai arată conducerea unităţii medicale.

Reprezentanţii spitalului de copii au hotărât, în ianuarie, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie, ca medicul Răzvan Trancă să nu mai profeseze în cadrul instituţiei, "din cauza conduitei etice şi profesionale necorespunzătoare de care a dat dovadă în ultimii ani, precum şi a prejudiciului de imagine cauzat spitalului".

"Comportamentul medicului Răzvan Trancă este incompatibil cu normele şi valorile spitalului, cu deontologia profesională de care trebuie să dea dovadă un medic. Din aceste motive, conducerea spitalului consideră inoportună reîncadrarea sa în rândul echipei medicale a instituţiei. Pe de altă parte, conducerea spitalului nu îngrădeşte exercitarea liberă a profesiei medicului Răzvan Trancă, acesta fiind liber să îşi exercite profesia în oricare altă unitate medicală", precizează conducerea spitalului.

Aceasta susţine că Răzvan Trancă încalcă Legea 306/2004, privind exercitarea profesiei de medic, conform căreia "medicul trebuie să dovedească disponibilitate, corectitudine, devotament, loialitate şi respect faţă de fiinţa umană", motiv pentru care refuză orice asociere profesională cu acest medic.

Medicul Răzvan Trancă a fost achitat, în 26 februarie, pentru acuzaţiile de viol a Andreei Mocanu, instanţa Tribunalului Bucureşti condamnându-l pe doctor la patru ani cu suspendare pentru tentativă de omor calificat şi dispunând ca acesta să-i plătească tinerei daune morale de 50.000 de lei.

În anul 2007, medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de către Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul 6 al locuinţei lui.

Colegiul Medicilor din România i-a interzis exercitarea profesiei de medic pe o perioadă de un an, începând cu luna noiembrie 2007. Totodată, medicului i s-a impus, ca o condiţie pentru reînceperea activităţii profesionale, realizarea unei evaluări de către comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici