Transfer controversat. Primăria Capitalei vrea să ofere Sectorului 3 o parte dintr-un mare bulevard / Consilier USR: PS3 vrea să acopere o cheltuială ilegală

PMB vrea să transfere o parte a bulevardului Unirii către sectorul 3, pentru „lucrări de amenajare”, potrivit unui proiect CGMB. Ana Ciceală (USR) spune că prin acest transfer Primăria Sectorului 3 ar vrea să acopere o cheltuială ilegală din urmă cu mai mulţi ani. Cum răspunde Robert Negoiţă.

2133 afișări
Imaginea articolului Transfer controversat. Primăria Capitalei vrea să ofere Sectorului 3 o parte dintr-un mare bulevard / Consilier USR: PS3 vrea să acopere o cheltuială ilegală

Transfer controversat. Primăria Capitalei vrea să ofere Sectorului 3 o parte dintr-un mare bulevard

„Se aprobă transmiterea bd. Unirii (tronsonul cuprins între Piaţa Alba Iulia şi bd. Mircea Vodă din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti - Administraţia Srăzilor în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, cu excepţia administrăii instalaţiilor de semaforizare şi reglementarea semnalizării rutiere a acestuia, în vederea realizării lucrărilor de amenajare/reamenajae urbană”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

În raportul de specialitate al proiectului, semnat de primarul Gabriela Firea, se arată că cei de la Consiliul Local al Sectorului 3 au făcut solicitarea pentru transfer.

„În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite în domeniul administrării drumurilor publice şi a lucărilor de artă, în principal a acelor acţiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare şi reabilitare a infrastrcturii, în scopul creşterii calităţii mediului şi a indicilor de calitate ai vieţii pentru locuitorii Capitalei, consider oportună solicitarea Consiliului Local al Sectorului 3 de a realiza lucări de amenajare/reamenajare a bd. Unirii”, se arată în raport.

Proiectul privind transferul acestui bulevard la sectorul 3 a fost şi luna trecută pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, însă a fost respins, în ciuda faptului că avea novoie de o majoritate simplă, potrivit noului Cod Administrativ.

Amenajarea bulevardului Unirii este una controversată, iar potrivit Anei Ciceală, consilier USR, în urmă cu 4 ani, un raport al Curţii de Conturi arată că o investiţie de 100 de milioane de lei a Primăriei sectorului 3, pentru amenajarea unei părţi a acestei artere, ar fi fost făcută ilegal, bulevardul fiind în administrarea Primăriei Capitalei.

„Robert Negoiţă vrea să acopere ilegalitatea cheltuirii banilor pe acest bulevard, sunt 100 de milioane de lei, pe care i-a cheltuit complet nelegal, a constat şi Curtea de Conturi asta, şi acum practic cere sprijinul colegilor din PSD-ALDE să acopere ilegalitatea şi să scape de răspunderea inclusiv penală. Cele 100 de milioane de lei au fost cheltuite pentru amenajarea bulevardului, acum mai mulţi ani, în mod complet nelegal, amenajând bulevardul chiar daca nu-l avea în administrare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General ala Municipiului Bucureşti.

În replică, primarul Sectorului 3 spune că nu este nicio ilegalitate în ceea ce priveşte refacerea bulevardului şi îi acuză pe politicienii „care propagă aceste minciuni” că nu sunt în stare să planteze un copac.

„Nu există nicio ilegalitate, politicienii care propagă aceste minciuni sper că sunt doar dezinformaţi, deşi tare îmi este frică de faptul că sunt nişte diletanţi răuvoitori. Aşa cum se poate constata din documentele oficiale şi publice ale Curţii de Conturi, se impune doar reglementarea din punct de vedere contabil a investiţiei făcute, investiţie existentă şi de care beneficiază toţi locuitorii Capitalei. Nu există niciun cuvânt, nici măcar sinonim cu noţiunea de ilegal. Este doar o nouă încercare disperată a unora care nu sunt în stare să planteze nici măcar un copac, oameni care ştiu doar să stea pe margine şi să inventeze probleme”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici