Transfuzie în premieră. Un câine a donat sânge pentru un alt patruped, aflat în stare gravă

  • Un câine de la adăpostul public din Bacău a donat sânge pentru a salva viaţa unui alt patruped
  • Este o premieră pentru adăposturile publice din ţară
  • Dacă patrupedul se va face bine, deja există o solicitare de a fi adoptat în Germania
819 afișări
Imaginea articolului Transfuzie în premieră. Un câine a donat sânge pentru un alt patruped, aflat în stare gravă

Premieră la adăpostul public din Bacău: Un câine a donat sânge pentru un alt patruped

Câinele de 7-8 luni fusese capturat de pe stradă şi era în stare gravă, după ce a fost muşcat de alţi câini.

„Pentru că primăriile nu au voie să aloce bani pentru tratamente complicate, am decis să îl transferăm la o clinică privată care îi face tratamentul gratuit”, a declarat Dinu Păncescu, şeful Serviciului de Gestionare al Câinilor fără Stăpân din Bacău.

Fiind în stare gravă şi cu o anemie severă, s-au căutat măsuri urgente. Astfel, pentru că varianta de a apela la o bancă de sânge era costisitoare, s-a decis să se facă transfuzie de sânge de la un câine sănătos din adăpost.

„<Secretara> (numele animalului care a donat - n.r.) este vaccinată polivalent şi deparazitată. A devenit, astfel, donatoarea perfectă, sângele ei fiind o infuzie de sănătate pentru căţelul rănit. A stat cuminte în cabinet să i se ia sânge, iar la final a primit o recompensă, un pate de raţă, preferatul ei”, a spus Dinu Păncescu.

Potrivit acestuia, pentru adăposturile de stat este o premieră pentru că au finanţare strict pentru sterilizare şi eutanasiere.

Dacă patrupedul se va face bine, deja există o solicitare de a fi adoptat în Germania.

„Nemţii au văzut cazul şi sunt impresionaţi. Pentru că animalul acesta luptă să trăiască şi să facă atâtea eforturi, au transmis că îl vor adopta”, a afirmat Păncescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici