Transplantul care a salvat doi pacienţi cu dializă. Prelevarea de organe a avut loc la Spitalul Judeţean Oradea

Doi pacienţi au primit sâmbătă la Cluj rinichii prelevaţi de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean Oradea.

197 afișări
Imaginea articolului Transplantul care a salvat doi pacienţi cu dializă. Prelevarea de organe a avut loc la Spitalul Judeţean Oradea

Transplantul care a salvat doi pacienţi cu dializă. Prelevarea de organe a avut loc la Spitalul Judeţean Oradea

Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, este prima acţiune de coordonare transplant din acest an desfăşurată la Oradea.

Prelevarea a avut loc de la un pacient de 68 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Cei doi rinichi au fost transplantaţi la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. O pacientă de 58 de ani, aflată de 5 ani în dializă, şi un pacient de 51 de ani cu peste un an de dializă, au primit astfel o nouă şansă la viaţă.

La Oradea a fost prezentă şi o echipă a Institutului Clinic Fundeni pentru prelevarea ficatului, dar, din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prelevare,
transplant,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici