Transportatorii celei mai mari capturi de pastile de captagon şi haşiş, prinşi în Germania

  • O colaborare între procurorii DIICOT şi autorităţile germane a dus la capturarea organizatorilor transportului celei mai mari cantităţi de pastile de captagon şi haşiş din România.
  • Este vorba de 1,5 tone de haşiş şi 751 de pastile de captagon. Cei patru suspecţi au fost prinşi în Germania.
2476 afișări
Imaginea articolului Transportatorii celei mai mari capturi de pastile de captagon şi haşiş, prinşi în Germania

Transportatorii celei mai mari capturi de pastile de captagon şi haşiş, prinşi în Germania

Ca urmare a cooperării judiciare internaţionale între procurorii DIICOT şi autorităţile germane au fost făcute 4 percheziţii domiciliare, la locuinţele a 4 persoane bănuite că ar fi fost responsabile de manipularea şi organizarea transportului de 1,5 tone de haşiş şi 751 de kilograme de pastile de captagon, descoperit de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, la data de 30 august 2020.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe suporturi digitale de date şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Investigaţia a durat în ambele ţări peste doi ani, pentru a putea documenta gruparea infracţională şi toate ramificaţiile ei din Germania, România şi alte ţări.

În urma unei operaţiuni desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, împreună cu DIICOT – Structura Centrală, demarată în august 2020, au fost descoperite droguri în valoare de 60.000.000 de euro.

La data de 30 august, a ajuns în Portul Constanţa o navă ce transporta două containere, cu 40 de tone de produse nealimentare, trimise din Portul Latakya, Siria şi care ar fi tranzitat Turcia.

A doua zi, în urma unui control desfăşurat pe baza ordonanţelor emise de procurorul de caz, în unul dintre cele două containere au fost descoperite, disimulate, 1.480 kg. de haşiş şi 751 kg. de pastile de captagon (4.024.250 de pastile de captagon).

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 60.000.000 de euro.

Drogurile ar fi fost disimulate între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanţe.

Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile ce se aflau între cutiile de carton ce conţineau săpun.

Comprimatele de tip captagon, uzual, au un conţinut ridicat de amfetamină.

Captura reprezintă cea mai mare captură de pastile de captagon şi haşiş din istoria structurilor de combatere a traficului de droguri din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile efectuate în cadrul operaţiunii au fost desfăşurată în cooperare cu D.E.A. -S.U.A.

În prezent, se fac cercetări cu privire la mai multe persoane, cetăţeni români şi străini, pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri.

În cadrul operaţiunii, s-a beneficiat şi de sprijinul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici