Transportul dozelor de vaccin împotriva gripei porcine s-a încheiat

Transportul dozelor de vaccin împotriva gripei cu virusul A/H1N1, efectuat de la Institutul Cantacuzino din Capitală spre direcţiile de sănătate publică din reşedinţele de judeţ s-a încheiat duminică, anunţă Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

8 afișări
Imaginea articolului Transportul dozelor de vaccin împotriva gripei porcine s-a încheiat

Transportul dozelor de vaccin împotriva gripei porcine s-a încheiat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ultimele doze de vaccin au fost descărcate, duminică, în jurul orei 14.00, la Oradea, se arată într-un buletin informativ de luni al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, care a asigurat paza şi protecţia transportului.

Activitatea de transport a început joi şi s-a desfăşurat pe şapte trasee principale.

Primul traseu parcurs a fost Bucureşti - Brăila - Galaţi - Vaslui - Iaşi - Piatra Neamţ - Botoşani - Suceava.

Au urmat, apoi, Bucureşti - Alexandria - Slatina - Craiova - Târgu Jiu - Drobeta Turnu Severin - Reşiţa - Timişoara; Bucureşti - Giurgiu; Bucureşti - Ploieşti - Braşov - Târgu Mureş - Cluj Napoca - Zalău - Satu Mare - Baia Mare; Bucureşti - Călăraşi - Slobozia - Constanţa - Tulcea; Bucureşti - Buzău - Focşani - Bacău - Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc - Bistriţa Năsăud şi
Bucureşti - Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Sibiu - Alba Iulia - Deva - Arad - Oradea.

Pe durata transportului nu au fost înregistrate incidente, precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Florin Hulea, declara, joi, că maşina care a transportat dozele de vaccin a fost însoţită de o maşină a Poliţiei şi de un echipaj de aproximativ 20 de luptători ai Brigăzii Speciale.

Primele 250.000 de doze de vaccin pandemic A/H1N1 produse de Institutul Cantacuzino au fost livrate, joi, în Capitală şi Moldova. Raed Arafat spunea că pentru transportul vaccinului în condiţii de maximă securitate şi la temperatură scăzută a fost semnat un protocol cu Ministerul de Interne şi Ministerul Transporturilor.

Campania de vaccinare contra virusului A/H1N1 a început, vineri, la Institutul Matei Balş din Capitală, prima persoană vaccinată din România fiind managerul instituţiei, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu - Cercel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici