Transportul în comun din Oradea, paralizat din cauza unei greve. Care sunt revendicările angajaţilor OTL

Angajaţii societăţii Oradea Transport Local (OTL) Oradea au declanşat, marţi, o grevă spontană cu întreruperea activităţii, astfel că şoferii de autobuze şi vatmanii de tramvaie nu au mai ieşit în cursă. Ei cer majorarea salariilor cu 50%, transmite corespondentul Mediafax.

174 afișări
Imaginea articolului Transportul în comun din Oradea, paralizat din cauza unei greve. Care sunt revendicările angajaţilor OTL

Transportul în comun din Oradea, paralizat din cauza unei greve. Care sunt revendicările angajaţilor OTL

Directorul OTL, Mircea Pop, aflat în negocieri cu angajaţii, a declarat  că acestora li s-a oferit o majorare cu rata inflaţiei, deoarece atât poate suporta financiar societatea.

”Activitatea SC Oradea Transport Local SA este întreruptă din cauza unei greve spontane declanşate de angajaţi. Şoferii de autobuz şi vatmanii de tramvaie au refuzat să iasă în cursa de dimineaţă începând cu ora 4,30. Angajaţii s-au adunat în faţa porţii societăţii, cerând creşteri salariale, la salariul de 2016 lei au cerut o majorare de 50%, ceea ce înseamnă 1.000 de lei. Suntem de peste o săptămână în negocieri pentru noul contract colectiv de muncă şi le-am oferit o majorare cu rata inflaţiei, pentru că atât putem suuporta financiar, nu avem de unde. În România nu se poate oferi chiar tot”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, dacă s-ar majora salariile angajaţilor OTL cu 50%, ar trebui crescut preţul la bilete şi abonamente de transport în comun.

Negocierile dintre conducerea OTL şi angajaţi continuă.

OTL are în total 260 de şoferi şi vatmani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici