Transportul TIR-ului din care au căzut baterii pe DN 14 nu era autorizat

Şoferul TIR-ului care transporta baterii şi care s-a răsturnat , joi dimineaţa, pe DN 14 este cercetat de autorităţile din Sibiu pentru producerea accidentului şi pentru transportul necorespunzător al unor substanţe periculoase, acesta neavând acte pentru acumulatorii pe care îi transporta.

3 afișări
Imaginea articolului Transportul TIR-ului din care au căzut baterii pe DN 14 nu era autorizat

Transportul TIR-ului din care au căzut baterii pe DN 14 nu era autorizat

Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu au stabilit că accidentul s-a petrecut din cauza vitezei neadaptate la condiţile meteo-rutiere, în condiţii de ceaţă densă, într-o uşoară curbă.

"Poliţiştii l-au amendat pe şofer pentru neadaptarea vitezei. Inspectorii RAR verifică însă în acest moment condiţiile în care au fost transportaţi acumulatorii, care, conţinând substanţe periculoase, trebuiau transportaţi în condiţii de siguranţă şi cu deţinerea unei licenţe speciale", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, subinspectorul Luciana Balteş, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Aceleaşi verificări le fac şi inspectorii de mediu, care au constatat că şoferul nu avea acte pentru acumulatorii pe care îi transporta.

"Şoferul nu deţine acte în regulă pentru acest transport. Noi încercăm să stabilim câţi acumulatori transporta şi câţi dintre aceştia s-au spart. Am prelevat probe de apă şi sol şi după sosirea rezultatelor de la laborator vom putea spune dacă a fost sau nu vorba despre o poluare. În cazul în care se dovedeşte că a fost poluată zona, firma la care lucrează acest şofer va fi amendată, iar amenzile sunt usturătoare", a declarat la faţa locului, comisarul Bogdan Trif, din partea Gărzii de Mediu Sibiu.

Între timp pompierii, reprezentanţii AND şi poliţiştii au reuşit să degajeze carosabilul.

"TIR-ul a fost repus pe roţi şi tras într-o zonă în afara părţii carosabile. Traficul a fost reluat pe ambele sensuri. Împreună cu poliţiştii, colegii de la protecţia civilă şi cei de la Garda de Mediu vom rămâne la locul accidentului până la neutralizarea completă a substanţei şi până la îndepărtarea deşeurilor. Deşeurile rezultate vor fi transportate la o societate din Copşa Mică speczalizată în achiziţia de astfel de produse", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, locotenentul colonel Alexandru Bucur, din partea ISU Sibiu.

Mai multe echipaje de poliţişti, pompieri, de la protecţia civilă şi de la protecţia mediului Sibiu au intrat în alertă, joi, după ce un camion încărcat cu 7,5 tone de acumulatori a intrat într-un cap de pod, pe DN 14 între localităţile Copşa Mică şi Târnava, iar bateriile s-au răsturnat pe şosea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici