Tranzacţii cu heroină, coordonate din închisoare. Două persoane, între care o minoră, reţinute de DIICOT

Două persoane, între care o minoră, au fost reţinute de DIICOT pentru o tranzacţie din Turcia cu heroină în valoare de 80.000 de euro, coordonată de un deţinut, condamnat la 14 ani de închisoare pentru trafic cu droguri.

419 afișări
Imaginea articolului Tranzacţii cu heroină, coordonate din închisoare. Două persoane, între care o minoră, reţinute de DIICOT

Tranzacţii cu heroină, coordonate din închisoare. Două persoane, între care o minoră, reţinute de DIICOT (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax foto)

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Alexandru Adrian Ion, 37 de ani, Dănuţ Radu, 26 de ani şi inculpatei Mihaela F. de 17 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc - heroină", informează, marţi, Biroul de presă al DIICOT.

Liderul grupării, inculpatul Alexandru Adrian Ion se află deţinut într-un penitenciar, unde execută o pedeapsă de 14 ani închisoare pentru trafic de droguri.

Inculpatul coordona transportul drogurilor de mare risc pe ruta Turcia - Bulgaria - România.

Luni, inculpaţii Dănuţ Radu şi Mihaela F. au fost depistaţi, în flagrant delict, pe raza municipiului Bucureşti, având asupra lor cantitatea de două kilograme de heroină.

Drogurile erau ambalate într-un colet şi au fost ridicate de inculpaţi dintr-un complex comercial din municipiul Bucureşti.

Inculpaţii intenţionau să distribuie heroina către consumatorii din Bucureşti.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de 80.000 de euro.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul DCCO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici