Traseele turistice ecumenice, lansate duminică de MDRT şi RATB, au fost folosite de 124 de persoane

Cele nouă trasee turistice ecumenice, lansate duminică de Ministerul Turismului şi RATB, au fost folosite de 124 de persoane, care au mers să viziteze mănăstiri şi obiective turistice din apropierea Bucureştiului, dar şi Parcul Natural Comana, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii RATB.

547 afișări
Imaginea articolului Traseele turistice ecumenice, lansate duminică de MDRT şi RATB, au fost folosite de 124 de persoane

Traseele turistice ecumenice, lansate duminică de MDRT şi RATB, au fost folosite de 124 de persoane (Imagine: Ocrav Ganea/Mediafax Foto)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) au lansat, duminică dimineaţă, nouă linii pilot către mănăstiri şi obiective turistice din apropierea Bucureştiului, inclusiv către Parcul Natural Comana. Cele nouă autobuze puse la dispoziţia bucureştenilor care au dorit să viziteze obiectivele incluse în program au efectuat traseele propuse, cu plecare de la Piaţa Presei Libere, Piaţa Sf. Vineri şi din Ghencea.

Fiecare traseu a cuprins unul, două sau trei obiective, dintre mănăstirile Căldăruşani, Balmuci, Cernica, Pasărea, Ciorogârla, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" şi Biserica "Sf. Ilie" din Călugăreni, Biserica "Sf. Voievozi" din Hulubeşti, Biserica "Sf. Gheorghe" din Brăniştari şi Parcul Natural Comana. Preţul unui bilet dus-întors a fost de 15 lei.

Astfel, duminică, 124 de persoane au beneficiat de noile trasee turistice ecumenice, folosind liniile speciale puse la dispoziţia celor interesaţi de RATB, după cum au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii RATB.

Numai din Piaţa Presei Libere, peste 50 de persoane au plecat, duminică dimineaţă, în jurul orei 8.30, pe cele cinci trasee propuse care aveau ca punct de plecare acest terminal. Doritorilor, le-au fost împărţite pliante cu informaţii privind obiectivele ecumenice pe care le puteau vizita. Cei mai mulţi au ales cursa către Parcul Natural Comana.

"Sunt amatoare de plimbare, să vedem cum o să fie", a spus o femeie în vârstă, în timp ce o altă persoană a completat-o: "Rău n-are cum să fie, e mai bine decât să stai acasă". O femeie mai tânără, venită cu fetiţa ei, a apreciat că preţul unui traseu este foarte bun.

Pentru început aceste curse vor circula la sfârşit de săptămână, sâmbăta şi duminica, şi în sărbătorile religioase. Pe măsură ce exigenţele şi cerinţele publicului vor creşte, acest proiect se va dezvolta.

Proiectul, realizat în baza unui protocol închiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Regia Autonomă de Transport din Bucureşti, are ca scop promovarea zonelor turistice din jurul Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici