Traseu minat pentru şantierul autostrăzii Arad-Timişoara: Încă şapte bombe descoperite

Alte şapte bombe funcţionale au fost descoperite pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, în municipiul Arad, în total fiind dezgropate, în ultimele 24 de ore, 11 astfel de proiectile.

1867 afișări
Imaginea articolului Traseu minat pentru şantierul autostrăzii Arad-Timişoara: Încă şapte bombe descoperite

Traseu minat pentru şantierul autostrăzii Arad-Timişoara. Încă şapte bombe descoperite (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, muncitorii de pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara au mai dezgropat şapte bombe în stare de funcţionare, în timpul unor săpături făcute luni seară.

"În total, au fost descoperite 11 bombe de calibre cuprinse între 80 şi 120 de milimetri, care erau funcţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Sorina Ambruş.

Sorina Ambruş a spus că proiectilele erau funcţionale şi datau din cel de-al doilea război mondial.

Patru proiectile au fost descoperite, luni dimineaţă, pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, muncitorii sunând la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere intervenţia echipelor pirotehnice.

Toate cele 11 bombe au fost ridicate şi depozitate în condiţii siguranţă până la distrugere într-un poligon special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici