Traumatizat de poliţiştii români. Povestea de groază a unui migrant: „Dacă vă mai văd, vă omor, sap o groapă şi vă îngrop acolo”

  • Un migrant de origine din Mali spune că „atunci când intri în România, eşti un om mort”.
  • Bărbatul a povestit experienţa traumatizantă din România, fiind încă în stare de şoc din cauza abuzurilor trăite.
  • Acesta spune că a fost bătut de poliţiştii români, după ce a trecut ilegal graniţa din Serbia.
9366 afișări
Imaginea articolului Traumatizat de poliţiştii români. Povestea de groază a unui migrant: „Dacă vă mai văd, vă omor, sap o groapă şi vă îngrop acolo”

Povestea traumatizantă a migrantului

Un migrant originar din Mali a avut o experienţă traumatizantă în România, după ce a trecut ilegal graniţa din Serbia. Adama, aşa cum a fost numit pentru a-i fi protejată identitatea, a povestit că a fost bătut şi umilit de către poliţiştii români, conform rfi.ro.
 
Bărbatul de 36 de ani a ajuns în Maroc în 2018 cu ajutorul unei vize de turist, iar în 2020, cu ajutorul unui prieten, a obţinut o nouă viză pentru Serbia. Pe 2 noiembrie 2020, acesta a zburat spre Belgrad cu gândul că va ajunge în Franţa cu maşina.
 
După ce a eşuat de mai multe ori în încercarea de a traversa frontiera cu Ungaria sau cu România, de fiecare dată fiind trimis înapoi în Serbia, fără posibilitatea de a solicita azil, pe 13 ianuarie şi-a încercat din nou norocul, alături de alte două persoane pe care le-a cunoscut într-o tabără de migranţi sârbi, iar după ce au reuşit să intre în România ilegal, a început coşmarul.
 

Ce spune Adama, migrantul

 
Spre miezul nopţii, am trecut graniţa României sărind peste sârma ghimpată şi m-am refugiat direct în pădurea din apropiere cu prietenii mei, pentru a evita verificările poliţiei. Dar am fost depistaţi şi grănicerii au început să ne caute prin tufişuri. Când ne-au găsit, au început să ne lovească cu bastoanele în cap. Loveau foarte tare, ne răneau“, povesteşte Adama.
 
Adama  a mai spus că, ulterior, „la ordinul superiorului“, poliţiştii i-au luat la bătaie din nou: „Poliţiştii, la ordinul superiorului lor, ne-au pus în genunchi şi ne-au lovit încă o dată cu bastonul. Apoi ne-au controlat rucsacii şi ne-au percheziţionat pentru a se asigura că nu ascundem nimic. Ne-au luat banii, eu aveam 100 de euro cu mine. Mi-au ordonat să îmi dau jos jacheta, să mă descalţ şi să îmi scot şosetele“.
 
În acea zi era foarte frig, drumul era acoperit de zăpadă, iar eu care eram doar într-un pulover, dârdâiam. Au aprins în grabă un foc în care ne-au aruncat toate lucrurile: hainele, jacheta, mănuşile, căciulile, actele, portofelele, telefoanele…“, povesteşte bărbatul. 
 
După o oră în care poliţiştii i-au bătut din nou pe cei trei migranţi, în timp ce aceştia erau întinşi pe jos, cu faţa la sol, şeful de frontieră ar fi sunat poliţia sârbă să vină să îi ia.
 

Adama: „Mă loveau în continuare. Ne-au ameninţat cu moartea”

 
Cât timp aşteptam, şeful ne-a cerut să facem flotări. Pământul era îngheţat, iar eu nu mai aveam mănuşi. Nu reuşeam, cădeam constant, din cauza frigului şi a oboselii, în timp ce şeful mă lovea în continuare. Apoi ne-a pus să facem alte exerciţii: trebuia să ne ghemuim şi să ne ridicăm cât mai repede posibil. După aceea, responsabilul a zis: «Să nu vă mai întoarceţi niciodată aici. Dacă vă mai văd, vă omor, sap o groapă şi vă îngrop acolo»“, povesteşte Adama.
 
Se pare că poliţia sârbă nu a mai venit, aşa că şeful de frontieră român le-a spus să treacă singuri graniţa, urmăriţi de echipa lui „pentru a se asigura că într-adevăr părăsim teritoriul României“.
 
Adama mărturiseşte că încă este traumatizat. El e de părere că „atunci când intri în România, eşti un om mort“: „Sunt încă traumatizat de această întâmplare, mă gândesc la ea des. Timp de câteva zile era dureros şi să mă aşez. Acum ştiu că atunci când intri în România, eşti un om mort“. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici