Trei accidente grave în ultimii cinci ani, în acelaşi loc în care un tren a lovit un tir, în Timiş

Primarul localităţii Satchinez, Ion Florin, a declarat că la aceeaşi trecere de nivel cu calea ferată unde duminică un tren a lovit un tir s-au mai petrecut trei accidente grave în ultimii cinci ani şi că acestea ar putea fi evitate dacă CJ ar aproba construcţia unui drum direct către Sânandrei.

113 afișări
Imaginea articolului Trei accidente grave în ultimii cinci ani, în acelaşi loc în care un tren a lovit un tir, în Timiş

Trei accidente grave în ultimii cinci ani, în acelaşi loc în care un tren a lovit un tir, în Timiş (Imagine din arhivă; Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

"Au mai fost probleme pe acest drum. Deşi trecerea este semnalizată, în ultimii cinci ani am avut trei evenimente feroviare. Drumul pe care îl folosesc cetăţenii comunei este unul privat, iar aceste incidente ar putea fi evitate dacă CJ Timiş ar aproba construcţia unui drum care să facă legătura direct între Satchinez şi Sânandrei", a declarat Ion Dan Florin.

Potrivit acestuia, investiţia pentru construcţia acestui drum ar fi de aproximativ cinci milioane de euro.

"Am făcut un studiu de fezabilitate pe care l-am înaintat Consiliului Judeţean în urmă cu două sau trei săptămâni. Realizarea acestui drum ar costa cinci milioane de euro", a declarat edilul localităţii timişene.

El a spus că accidentul ar fi putut fi mult mai grav dacă s-ar fi întâmplat în timpul săptămânii, când trenul este folosit de aproximativ 60 de elevi care studiază la Timişoara şi care fac naveta la şcoală.

"Ne bucurăm că accidentul a avut loc duminică, şi nu în timpul săptămânii, pentru că acest tren este folosit dimineaţa de elevi", a adăugat Ion Dan Florin.

Un tren de persoane compus din două vagoane şi care transporta 25 de muncitori navetişti a lovit, duminică dimineaţă, un tir, între localităţile Calacea şi Satchinez din judeţul Timiş, iar în urma impactului locomotiva a deraiat, în timp ce tir-ul s-a rupt în două.

În urma accidentului, şase persoane - cinci navetişti din tren şi şoferul tir-ului - au fost rănite, ajungând la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Potrivit şefului Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara, dr. Mihai Grecu, la această unitate au ajuns două persoane - şoferul tirului şi un pasager din tren, care au policontuzii.

"La Spitalul Judeţean au fost internate două persoane, cu policontuzii. Ele nu au fracturi sau sângerări. Vor mai rămâne un pic la urgenţe şi, în funcţie de starea lor, vom vedea dacă rămân internate sau dacă vor pleca acasă", a spus Grecu.

La Spitalul Municipal din Timişoara au ajuns patru persoane rănite.

Potrivit reprezentanţilor acestei unităţi medicale, cele patru persoane au răni uşoare şi vor fi externate în scurt timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici