Video Trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru trafic de ţigări de contrabandă

Trei bărbaţi din Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, sunt cercetaţi pentru traficul de ţigări de contrabandă, după ce, în urma unora percheziţii în cinci locuri şi la două societăţi comerciale, anchetatorii au găsit 140.000 de ţigări de contrabandă.

796 afișări

Membrii grupului infracţional, cu vârste între 30 şi 37 de ani, au fost monitorizaţi timp aproximativ trei luni de poliţiştii de frontieră de la IJPF Mehedinţi, poliţiştii antifraudă din Mehedinţi, comisarii Gărzii Financiare şi ofiţeri DGIPI, sub coordonarea unui procuror DIICOT Mehedinţi, se arată într-un comunicat de joi al Poliţiei de Frontieră.

Cei trei cumpărau ţigări netimbrate din magazine duty-free, apoi le introduceau în ţară şi le depozitau în diverse locuri, iar ulterior le vindeau în judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Coordonatorul reţelei era Ion F., iar cei care se ocupau de cumpărarea ţigărilor din zona graniţei erau ceilalţi doi suspecţi, precizează sursa citată. Anchetatorii au stabilit că suspecţii erau bine organizaţi şi aveau la dispoziţie autoturisme rapide, "cu ajutorul cărora reuşeau să deruleze activităţi infracţionale".

Traficanţii încercau că evite filtrele de control de la graniţă folosind un autoturism ca antemergător. Ţigările erau apoi transportate spre Filiaşi (judeţul Dolj), Salcia, Gruia şi colonia Porţile de Fier II (judeţul Mehedinţi), la diferiţi "distribuitori" ilegali.

Cei trei au încercat de mai multe ori, în perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2010, să introducă în ţară diferite cantităţi de ţigări, care au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în urma mai multor acţiuni. Astfel, în luna noiembrie 2009, suspecţii au încercat să introducă în ţară 40.000 de ţigarete, prin zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, dar au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, asistaţi de ofiţeri ai DGIPI.

Totodată, cei trei au mai fost depistaţi, în mod repetat, la controlul vamal în PTF Porţile de Fier II cu diferite cantităţi de ţigări, peste limitele admise de lege, pe care încercau să le introducă ilegal în România. În toate cazurile, aceştia au fost sancţionaţi.

Tribunalul Mehedinţi a autorizat, ulterior, efectuarea unor descinderi simultane ale poliţiei în cinci locuri şi două societăţi comerciale din Salcia, Gruia, Colonia Porţile de Fier II şi Turnu Severin. Anchetatorii au descoperit, la locuinţele suspecţilor, 140.000 de ţigări, pe care le-au confiscat.

Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă şi nerespectarea dispoziţiilor privind operaţiunile de import, constând în introducerea în ţară a unor cantităţi mari de ţigări. Ei riscă o pedeapsă între doi şi 17 ani de închisoare. Anchetatorii continuă investigaţiile în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici