Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în judeţul Dolj

Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile, transmis prin înţepătură de ţânţar, au fost confirmate în judeţul Dolj, în sezonul estival, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj anunţând că este vorba de pacienţi cu vârste cuprinse între 46 şi 63 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1506 afișări
Imaginea articolului Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în judeţul Dolj

Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în judeţul Dolj

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, unul dintre cazurile de infecţie neuroinvazivă cu virus West Nile în sezonul estival 2016, boală transmisă prin înţepătură de ţânţar, a fost confirmat la o femeie în vârstă de 63 ani cu domiciliul în Craiova, internată în 6 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova şi transferată a doua zi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Cazul a fost confirmat, la două săptămâni de la internare, de Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

O altă femeie, de 50 ani, din Craiova, cu domiciliul flotant în Franţa, a fost şi ea depistată cu virusul West Nile, femeia fiind internată la Spitalul de Boli Infecţioase, iar un alt caz a fost confirmat la un pacient de 46 ani din localitatea Goieşti.

Potrivit DSP Dolj, din luna mai şi până în prezent, în România au fost confirmate 25 de cazuri de infecţie cu West Nile, iar doi pacienţi au murit.

“În cadrul sistemului de supraveghere al meningitelor/meningoencefalitelor produse de virusul West Nile, implementat după epidemia din anul 1996, în România s-au identificat anual cazuri de meningită West Nile. În sezonul 2016, începând cu luna mai şi până în prezent, au fost înregistrate 25 de cazuri de infecţie West Nile, ceea ce reprezintă o creştere de patru ori faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, din care 2 decese”, a transmis DSP Dolj, într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici