Trei copii şi-au pierdut unul dintre părinţi în urma accidentului de pe DN 1

Un bărbat de 44 de ani, fiul acestuia de 11 ani, femeia cu care bărbatul urma să se căsătorească şi fiica acesteia, în vârstă de 19 ani, precum şi un al bărbat, prieten al acestora, sunt victimele accidentului produs sâmbătă seară pe DN1.

3151 afișări
Imaginea articolului Trei copii şi-au pierdut unul dintre părinţi în urma accidentului de pe DN 1

Trei copii şi-au pierdut unul dintre părinţi în urma accidentului de pe DN 1 (Imagine: Shutterstock)

În urma accidentului provocat de George Dumitru, tânărul de 28 de ani care sâmbătă seară a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit un alt autoturism care circula regulamentar, şi-au pierdut viaţa atât tânărul, cât şi alţi cinci oameni. Trei copii şi-au pierdut unul dintre părinţi în urma accidentului.

În autovehiculul BMW X3 care se îndrepta spre Câmpina şi care a fost izbit violent de maşina intrată pe contrasens, condusă de George Dumitru, se aflau doi copii cu părinţii lor şi un prieten de familie al acestora.

Şoferul, Robert Salvatore Gherghelaş, avea 44 de ani, era mecanic în Câmpina, era căsătorit şi tatăl unui copil. Duminică dimineaţă, soţia lui Salvatore Gherghelaş, Mina, a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu ea şi soţul său, făcută la mare. ”Ultima fotografie de cuplu. Soţul meu a murit aseară în accidentul provocat de un sinucigaş”, este mesajul care însoţeşte fotografia.

Robert Gherghelaş era în maşină cu prietenul său, Florin Cioroba, în vârstă de 44 de ani, şi cu fiul cel mic al acestuia, Eduard, în vârstă de 11 ani.

Cioroba, patron al unei firme de obiecte sanitare, se despărţise de soţia sa şi avea doi copii - băiatul de 11 ani care şi-a pierdut viaţa în accident şi un alt băiat de 14 ani. Băiatul de 11 ani era elev în clasa a VI-a la una dintre cele mai bune şcoli din Prahova - Colegiul ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

În autoturism se mai aflau femeia cu care Florin Cioroba urma să se căsătorească - Nicoleta Vasilica Mocanu, de 38 de ani, şi una dintre fiicele acesteia, Elena Iuliana Buldan, în vârstă de 19 ani. Nicoleta Mocanu lucra la o benzinărie şi avea două fiice - Elena Iuliana, de 19 ani, care terminase în vara aceasta liceul, şi o fată de 16 ani, elevă în clasa a XI-a la un liceu din Câmpina.

Toţi cinci plecaseră la pescuit sâmbătă dimineaţă, spre Bucureşti. La ora 10.41, Nicoleta Mocanu îşi anunţa prietenii pe Facebook: ”La pescuit”. Apropiaţii femeii spun că aceasta ar fi vrut să o ia cu ea şi pe fata de 16 ani, care însă nu a mai avut loc în maşină şi a rămas acasă. Cunoscuţii femeii mai spun că aceasta avea de mai mult timp o relaţie cu Florin Cioroba şi ar fi urmat să se căsătorească.

Accidentul în urma căruia au murit şase persoane a avut loc sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 1, în dreptul Bisericii Călătorului, între Ploieşti şi Câmpina.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, vina pentru producerea accidentului aparţine tânărului de 28 de ani, care conducea un autoturism Proton şi care a intrat pe contrasens, unde a lovit autoturismul BMW X3 în care se aflau cele cinci persoane.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul de 28 de ani, George Dumitru, din Bucureşti, ar fi încercat să se sinucidă, intrând cu maşina pe contrasens, însă cercetările în acest caz continuă. Ipoteza a fost conturată după ce George Dumitru a lăsat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi ia adio de la cunoscuţi.

"Aveţi grijă de voi prieteni, amici, cunoştinţe! Eu plec într-o lume mai bună şi aveţi grijă pe cine iubiţi să nu păţiţi la fel ca mine! Vă iubesc pe toţi! Iartă-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar aşa nu mai rezist să trăiesc", este mesajul postat de bărbat pe contul său de Facebook, mesaj care însoţeşte trei fotografii ce reprezintă un colaj de imagini în care apare alături de o tânără. Una dintre fotografiile postate pe reţeaua de socializare se găsea în maşina bărbatului în momentul în care a avut loc accidentul.

Mesajul a fost postat sâmbătă după-amiază, din judeţul Prahova, dintr-o localitate apropiată locului accidentului. Membri ai familiei acestuia spun că după ce au văzut mesajul au intrat în alertă şi au încercat să îl contacteze pe bărbat, însă acesta îşi închisese telefonul. Potrivit acestora, se pare că după ce a postat acest mesaj George Dumitru a plecat către munte, iar când a provocat accidentul se întorcea dinspre Braşov.

Gestul lui George Dumitru a provocat numeroase reacţii pe internet, mulţi dintre cei care au comentat gestul acestuia declarându-se revoltaţi. "Doar Dumnezeu ne poate judeca. Dar ceea ce a făcut acest inconştient este revoltător. A curmat cinci vieţi nevinovate. Ce vină aveau ei? Dumnezeu să-i ierte!" este unul dintre comentarii.

O femeie care susţine că la scurt timp de la producerea accidentului a trecut pe DN 1 arată că la locul accidentului a fost "un adevărat carnagiu", ea spunând că imaginile "şocante" pe care le-a văzut o vor urmări mult timp.

"Din nefericire, am ajuns în acel loc la câteva minute de la producerea accidentului. Un adevărat carnagiu, imagini şocante care mă vor marca mult timp de acum înainte. Multe vieţi curmate din cauza unui inconştient îndrăgostit care putea să-şi curme viaţa în cu totul alt mod. De ce să plătească atâţia oameni pentru decepţia lui în dragoste? Cu ce au greşit aceşti oameni? Am petrecut ieri o zi frumoasă alături de familia mea, în Sinaia, dar din păcate această zi s-a terminat în momentul când am ajuns la faţa locului. Îmi pun neîncetat întrebarea: dacă era maşina noastră în locul celei accidentate? Dacă eram acolo cu câteva momente mai devreme? Dacă...dacă... Nu pot decât să-i mulţumesc bunului Dumnezeu că a avut grijă de noi, dar în acelaşi timp nu pot să nu mă gândesc la familiile celor în cauză. Dumnezeu să le dea putere să treacă peste această tragedie şi să lumineze, în fiecare zi, minţile celor care se urcă la volan. Dumnezeu să-I odihnească în pace!!!!", a scris femeia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici