Trei din sălile de operaţie ale Spitalului Universitar de Urgenţă se redeschid

Trei din cele patru săli de operaţie ale Spitalului Universitar de Urgenţă Buureşti (SUUB) se redeschid, marţi, dar cea de-a patra, unde a fost efectuată intervenţia pacientei Roxana Preda rămâne închisă până când probele de laborator vor arăta că este sterilizată, a declarat Bogdan Popescu.

102 afișări
Imaginea articolului Trei din sălile de operaţie ale Spitalului Universitar de Urgenţă se redeschid

Trei din sălile de operaţie ale Spitalului Universitar de Urgenţă se redeschid (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că blocul operator se redeschide parţial, fiind vorba doar de trei din cele patru săli, adică cele care nu au avut legătură cu intervenţia de luni în cazul pacientei Alice Roxana Preda.

În schimb, cea de-a patra, unde a avut loc intervenţia, va rămâne închisă.

De aici vor fi recoltate probe care vor fi trimise pentru verificare. După ce se va confirma că sala este aseptică, va fi redeschisă, a adăugat Bogdan Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Bogdan Popescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că managerul SUUB a cerut Ministerului Sănătăţii să aprobe închiderea blocului operator şi transferul cazurilor urgente la altă unitate sanitară după ce medicii au făcut o mică intervenţie de drenaj în cazul pacientei Alice Roxana Preda, care este în stare foarte gravă de aproape o săptămână după ce a fost operată la Spitalul CF2.

Medicul Bogdan Popescu a precizat că, potrivit regulamentelor sanitare, este necesară dezinfectarea cel puţin 48 de ore a blocului operator, pentru a evita apariţia unor infecţii nosocomiale.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în urmă cu o săptămână, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor.

Amelia Antoniu fusese internată la Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor, pentru o intervenţie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea având o sarcină în evoluţie în vârstă de 14 săptămâni.

Starea Ameliei Anton s-a ameliorat, ea respirând doar cu masca de oxigen, dar Alice Roxana Preda este în continuare în stare foarte gravă, fiind în şoc toxico-septic, a spus, luni, Bogdan Popescu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că afecţiunile actuale ale Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor.

Surse medicale declarau încă de sâmbătă pentru MEDIAFAX că Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ, conform primelor rezultate ale analizelor de laborator.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transpoturilor fac anchete la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise încă de vineri.

Trei medici coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi ATI din cadrul Spitalului CF 2, precum şi şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie, au fost demişi luni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Ministerul Transporturilor.

Totodată, şeful Spitalului CF2, Constantin Tănase, a fost demis, vineri, de ministrul Radu Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici