Trei greşeli frecvente la locul de muncă, conform unui profesionist HR cu 10 ani de experienţă

Valerie Rodriguez, un director de resurse umane cu 10 ani de experienţă, a identificat 3 greşeli comune pe care ar trebui să le evităm la locul de muncă.

8763 afișări
Imaginea articolului Trei greşeli frecvente la locul de muncă, conform unui profesionist HR cu 10 ani de experienţă

Trei greşeli frecvente la locul de muncă, conform unui profesionist HR cu 10 ani de experienţă

Valerie Rodriguez, un director de resurse umane în vârstă de 31 de ani din New Jersey, lucrează în resurse umane de 10 ani, cu lideri de rang înalt, scrie Business Insider.

Aceasta menţionează trei lucruri pe care nu le-ar face niciodată la locul de muncă.

1. Nu împărtăşiţi prea mult

Valerie Rodriguez spune că inclusiv pentru angajaţii la distanţă există o legătură semnificativă cu colegii, dar este important să îşi aducă aminte că nu sunt, automat, prieteni. Excesul de împărtăşire la locul de muncă face adesea mai mult rău decât bine, deoarece permite oamenilor să facă presupuneri sau să ia decizii în locul tău.

„De exemplu, fără să mă gândesc prea mult, i-am spus odată unui coleg despre problemele pe care le aveam cu maşina. Câteva luni mai târziu, a apărut o oportunitate de a mă muta într-un domeniu de activitate mai important, ceea ce îmi cerea să conduc în diferite locaţii. Când managerul a discutat cu mine, mi-a spus că a auzit despre problemele pe care le am cu maşina şi era îngrijorat că aş putea rămâne blocată. Ca urmare, nu mi s-a oferit oportunitatea de angajare”.

2. Nu fiţi umili

Specialistul nu vrea să spună că angajaţii ar trebui să fie încrezuţi, să se creadă mai buni decât ceilalţi. „Cred că poţi fi amabil şi empatic, dar, în acelaşi timp, nu poţi lăsa oamenii să te calce în picioare şi nu ar trebui să te pui pe ultimul loc. În rolul meu, am observat că persoanele de succes tind să fie foarte directe în legătură cu realizările lor şi mai vocale, în timp ce persoanele super-umane tind să nu vorbească despre realizările lor. Prin urmare, este mai probabil pentru ei să nu fie promovaţi şi să dispară în fundal. Eu însumi am crezut cândva că munca mea va vorbi de la sine, dar de atunci am învăţat că, dacă nu te aperi singur, nimeni altcineva nu o va face”.

3. Nu staţi prea mult la petreceri

Valerie Rodriguez spune că a jucat un rol în organizarea unor evenimente la care a trebuit să rămân până la sfârşit sau să apară doar când putea. „Prin urmare, am văzut mai multe aspecte negative în urma unei prezenţe prea îndelungate la evenimentele companiei decât aspecte pozitive. Uneori, este vorba de alcool - oamenii încep să bea şi se ajunge prea departe. Alteori, oamenii vor fi foarte sobri, dar vor lua decizii proaste pentru că sunt în preajma colegilor lor, dar într-un cadru diferit de cel de la birou. Când vin la birou a doua zi, apar zvonuri. Mie personal îmi place să merg pe partea sigură şi, de obicei, nu rămân prin preajmă la petreceri mai mult de o oră sau două. Eu zic să treci pe acolo, să petreci ceva timp la petrecere, dar să stai mai mult de două ore nu întotdeauna serveşte unui scop bun”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici