Trei grupări organizate care făceau contrabandă cu ţigări, destructurate de DIICOT Suceava

Trei grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigări şi care acţionau împreună, având conexiuni în Bucureşti, Bacău, Timişoara şi Braşov, au fost destructurare de DIICOT Suceava.

1362 afișări

Potrivit unui comunicat comun al BCCO Suceava şi DIICOT Suceava, procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT şi poliţiştii din cadrul BCCO Suceava - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, au stabilit că din iunie 2012 şi până în prezent, în judeţul Suceava au acţionat "în tandem" trei grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară, având conexiuni şi în alte zone ale ţării, respectiv în Bucureşti, Bacău,Timişoara şi Braşov.

În acest caz a fost începută urmărirea penală faţă de 25 de persoane pentru crimă organizată şi contrabandă.

Potrivit cercetărilor, unul dintre grupuri îl are drept lider pe Mihai Burciu în vârstă de 28 de ani, din Vicovu de Jos, care începând cu luna septembrie 2012 a constituit împreună cu Constantin Cîrstean (23 ani) din Vicovu de Sus, Toader Marian Lăzurcă (22 ani) din Grăniceşti, Vladimir Ionuţ Creangă (29 ani) din Botoşana şi Vasile Colţuneac (33 ani) din Solca, un grup infracţional organizat, specializat în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară, fiecare membru având roluri bine determinate.

La acest grup au aderat şi Viorel Ţugui (32 ani) din Vicovu de Jos, ca om de încredere al lui Burciu, precum şi Gheorghe Beghean (41 ani) din Voitinel. Grupul acesta a fost sprijinit de Mihail Tudor Deleanu (24 ani) din Fălticeni , Dănuţ Andrei (52 ani) din Bucureşti şi Alexe Marin (50 ani) din Braşov.

Un al doilea grup a fost constituit în septembrie 2012 din Gheorghe Beghean (41 ani) din Rădăuţi, Alin Beghean (17 ani) din Voitinel şi Ionel Beghean (43 ani) din Timişoara în care a intrat în cursul lunii octombrie şi Victor Ursachi (40 ani) din Vicovu de Jos, dar şi Irina Maria Cristinariu (23 ani) şi Ion Cristinariu (47 ani), ambii din Timişoara.

Cel de-al treilea grup este alcătuit din Gheorghe Calancea (33 ani) din Vicovu de Sus, Marinică Alexandru (40 ani) şi Adriana Alexandru (35 ani), ambii din Suceava, fiind sprijiniţi de Vasile Stoica (32 ani), Ionel Prisacaru (30 ani), Radu Mihai Budescu (37 ani) şi Daniel Dumitru Simion (36 ani) toţi din Bacău şi Claudiu Roman (31 ani) din Fălticeni.

Sursa citată precizează că, în perioada 2 august 2012 - 19 martie 2013, de la cei cercetaţi au fost confiscate 30.636 pachete cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară, cu predilecţie mărcile Viceroy şi Winston.

Totodată s-a stabilit că cele trei grupări au preluat, deţinut, transportat, depozitat şi vândut, pe lângă cantitatea totală confiscată şi cantitatea totală estimată la 376.147 de pachete cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară, cu predilecţie mărcile Viceroy şi Winston, iar prejudiciul până la acest moment se ridică la valoarea de aproximativ 406.783 euro.

În cursul zilei de miercuri poliţiştii BCCO Suceava, cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Bacău, BCCO Timişoara, BCCO Braşov, SCCO Botoşani, IPJ Suceava - SAS, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, sub coordonarea procurorului de caz, au făcut 28 de percheziţii domiciliare din care patru în municipiul Bucureşti, 19 în judeţul Suceava, câte două în Bacău şi Timiş şi una în Braşov, fiind puse în executare 21 mandate de aducere.

Persoanele împotriva cărora vor fi puse în executare mandatele de aducere urmează să fie duse la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava pentru audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici