Trei interlopi din Galaţi, care au făcut avere prin metoda Loverboy, au fost arestaţi preventiv

  • Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.
  • Potrivit anchetatorilor, interlopii au făcut avere prin metoda Loverboy
  • Printre bunurile sechestrate de poliţişti se numără şi un automobil de lux.
1948 afișări
Imaginea articolului Trei interlopi din Galaţi, care au făcut avere prin metoda Loverboy, au fost arestaţi preventiv

Trei interlopi din Galaţi, care au făcut avere prin metoda Loverboy, au fost arestaţi preventiv

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au făcut şase percheziţii în Galaţi, Brăila şi Bucureşti, la locuinţele a şase persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Grupul infracţional organizat racola fete majore şi minore pe care le obliga să se prostitueze în străinătate. Astfel, proxeneţii au obţinut aproximativ 700.000 de euro.

„Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2014 până în prezent, cele şase persoane ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, victime minore şi majore, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia). Cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda Loverboy, tinere minore şi majore, iar prin constrângere psihică şi fizică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, supraveghere şi controlul libertăţii de mişcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind astfel de sumele de bani obţinute de victime în acest mod (aproximativ 700 000 de euro)”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au pus sechestru pe trei imobile din Galaţi şi au ridicat sume importante de bani şi două maşini de lux.

„În urma percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 170.000 euro, precum şi suma de 50.000 de euro. Totodată, au fost aplicate sechestre asiguratorii pentru 3 imobile de pe raza judeţului Galaţi”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Trei bărbaţi au fost reţinuţi în acest caz pentru 24 de ore, urmând ca vineri aceştia să fie prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„Loverboy” este metoda prin care traficantii de persoane se folosesc de ataşamentul emoţional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici