Trei milioane de euro pentru dotarea cabinetelor medicale şi stomatologice din Bucureşti

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, joi, pentru demararea unui program de dotare şi modernizare a cabinetelor medicale şi stomatologice din grădiniţele, şcolile şi universităţile din Capitală, urmând ca în urma acestui vot şcolile să întocmească un necesar.

474 afișări
Imaginea articolului Trei milioane de euro pentru dotarea cabinetelor medicale şi stomatologice din Bucureşti

Trei milioane de euro pentru dotarea cabinetelor medicale şi stomatologice din Bucureşti

Consilierii Generali ai Municipiului Bucureşti au aprobat, cu 36 de voturi pentru şi 14 împotrivă, demararea unui program de modernizare şi dotare a cabinetelor medicale şi stomatologice din grădiniţe, şcoli şi universităţi, proiect susţinut de Primarul General al Capitalei.

,,Suma estimată pentru acest program este de circa trei milioane de euro. Se vor achiziţiona, pentru cabinetele medicale stetoscoape, aparate EKG portabile, aparatură de urgenţă, laptopuri, imprimante, frigidere mici, aparate de aer condiţionat, iar pentru cabinetele stomatologice se vor cumpăra scaune stomatologice, piese intrumentar, laptopuri, imprimante şi aparate de aer condiţionat. După votul de azi se va declanşa achiziţia publică de către ASSMB, în conformitate cu referatele de necesitate întocmite de medicii specialişti din fiecare sector. Se va întocmi caietul de sarcini, se va publica anunţul pe SEAP şi va fi o licitaţie publică deschisă. În total, în Bucureşti sunt 447 de cabinete medicale şi 148 de cabinete stomatologice în grădiniţe, şcoli şi universităţi", a declarat Gabriela Firea.

În urma acestui vot, fiecare unitate de învăţământ din Bucureşti urmează să facă un necesar al instrumentarului de care are nevoie în cabinetul medical şi stomatologic, care va fi înaintat Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

,,De o lună de zile, de când am venit la ASSMB, am fost prin foarte multe cabinete şi mi s-au plâns de foarte multe neajunsuri. De aici mi-a venit ideea acestui proiect. Avem, într-adevăr, un număr deficitar de medici. Avem, ca şi normare, un medic la 2.000 de copii si un asistent medical la 1.000 de copii. Actualmente, avem 105 medici de medicină generală în sistem, avem 131 de medici stomatologi şi avem 475 de asistenţi medicali", a declarat Emanuel Botnariu, directorul general al Administraţiei Spitalelor Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici