Trei pârtii de la Sinaia cu risc de avalanşe sunt închise, toate celelalte sunt deschise

Trei pârtii de mare dificultate care fac parte din domeniul schiabil de 22 de kilometri al staţiunii Sinaia sunt închise din cauza riscului de avalanşe, iubitorii sporturilor de iarnă având la dispoziţie toate celelalte pârtii, pe care pot schia în condiţii de siguranţă, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale.

76 afișări
Imaginea articolului Trei pârtii de la Sinaia cu risc de avalanşe sunt închise, toate celelalte sunt deschise

Trei pârtii de la Sinaia cu risc de avalanşe sunt închise, toate celelalte sunt deschise (Imagine: Ghita Porum/Mediafax Foto)

Doar pârtiile de mare dificultate Carp, Târle şi Papagal, care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, sunt închise, vineri, din cauza riscului de producere a unor avalanşe, a declarat ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

Decizia de a închide aceste pârtii a fost luată încă de joi, pentru a preveni eventuale accidente, în condiţiile în care schiorii care urcă în acea zonă pot provoca avalanşe.

Mădălina Roşu a precizat că iubitorii sporturilor de iarnă pot schia ori se pot da cu snowboard-ul în condiţii de siguranţă pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, dar şi pe Pârtia Nouă, amenajată sub traseul telegondolei care urcă la Cota 1400.

De asemenea, de la Cota 2000 la Cota 1400 se poate coborî pe pârtia de pe Drumul de Vară, pârtiile Târle şi Papagal fiind variante ale acesteia cu grad mare de dificultate.

La altitudini mari în Bucegi există risc mare de producere a unor avalanşe, iar în aceste condiţii salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe traseele cu dificultate mare de pe munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici