Trei persoane au fost arestate după ce ar fi înşelat oameni cu locuri de veci

Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost arestate preventiv după ce ar fi înşelat mai mulţi oameni, pe care îi induceau în eroare că structura de rezistenţă a locurilor de veci era afectată şi de la care obţineau astfel diferite sume de bani.

416 afișări
Imaginea articolului Trei persoane au fost arestate după ce ar fi înşelat oameni cu locuri de veci

Trei persoane arestate după ce ar fi înşelat oameni cu locuri de veci

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii au făcut două percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

Conform poliţiştilor, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 de ani, cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională, sub pretextul că sunt angajaţi la administraţia cimitirelor sau în cadul altor instituţii, abordau părţile vătămate ce deţineau locuri de veci, pe care le induceau în eroare cu privire la faptul că structura de rezistenţă ar fi fost afectată şi că necesită reparaţii urgente, obţinând astfel diferite sume de bani.

Astfel, în martie 2020, femeia de 27 de ani, recomandându-se drept secretară în cadrul adminstraţiei unui cimitir, ar fi contactat telefonic o persoană şi, sub pretextul că locul de veci pe care soţul îl are la cimitir a fost inundat, ar fi pretins mai multe sume de bani, pentru reparaţii. Pentru ridicarea sumelor, femeia s-a deplasat la adresa persoanei vătămate, însoţită de unul dintre bărbaţi, prejudiciul creat fiind de aproximativ 9.000 de lei.

De asemenea, la sfârşitul lunii aprilie 2020, unul dintre bănuiţi ar fi sunat un bărbat şi, sub pretextul că este reprezentant al unui cimitir care se ocupă cu consolidarea mormintelor, ar fi pretins suma de 600 de lei pentru consolidarea mormântului fiicei vătămate. Suma de bani ar fi fost ridicată de femeia de 27 de ani.

„La data de 15 iulie 2020, unul dintre bărbaţi, sub pretextul că este de la o casă de ajutor reciproc, i-ar fi comunicat persoanei vătămate că fosta sa soţie care a decedat ar fi avut o sumă strânsă, iar pentru a intra în posesia acestor bani i-a solicitat suma de 4.000 lei, reprezentând anumite taxe. În aceeaşi zi, femeia de 27 de ani, însoţită de unul dintre bărbaţi, s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, unde ar fi primit suma de 2.000 de lei”, au mai transmis poliţiştii.

Cei trei au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici