Trei persoane, blocate într-o fostă mină de aur din judeţul Hunedoara

Trei persoane de 21, 26 şi 47 de ani, din judeţul Hunedoara, au rămas blocate, sâmbătă seară, într-o fostă mină de aur dezafectată din Hondol, comuna Certeju de Sus.

181 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, blocate într-o fostă mină de aur din judeţul Hunedoara

Trei persoane, blocate într-o fostă mină de aur din judeţul Hunedoara

Cei trei sunt blocaţi la circa 500 de metri de gura minei închisă în urmă cu doi ani, într-o zonă fără oxigen şi unde este foarte frig, potrivit echipelor de intervenţie de la faţa locului.

Este vorba de doi tineri, care au intrat în mină sâmbătă, în jurul orelor 19.00, alături de un alt tânăr de circa 23 de ani. Acesta a reuşit însă să iasă din zona unde ceilalţi au rămas blocaţi şi să alerteze autorităţile. El a povestit că ceilalţi se simt rău într-o zonă fără aer, iar la ora transmiterii acestei ştiri, tânărul era în stare de şoc, primind îngrijiri medicale.

Între timp, tatăl unuia dintre cei blocaţi a intrat şi el în mină, dar nu s-a mai întors. După cei blocaţi au intrat doi foşti angajaţi ai minei, care cunosc galeriile acesteia, precum şi doi reprezentanţi ai ISU Hunedoara, care au tuburi de oxigen cu ei.

La faţa locului sunt Ambulanţe şi va ajunge în zonă şi un echipaj SMURD.

"Galeria respectivă a fost închisă, iar intrarea în ea a fost acoperită prin detonare pentru ca să nu poată intra mereu acolo. Nu ştiu cum am ajuns acolo cele trei persoane, era foarte greu de auns în zonă. Probabil erau în căutare de fier vechi de la resturile utilajelor miniere", a declarat Liviu Balaş, directorul filialei Certej a companiei Minvest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici