Trei persoane, reţinute după percheziţiile care au vizat firma de salubrizare Urban

Trei persoane au fost reţinute, iar alte patru sunt cercetate sub control judiciar, în urma percheziţiilor care au vizat firma de salubrizare Urban, într-un dosar ce priveşte o fraudă provenită din evaziune fiscală de 23 de milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

172 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, reţinute după percheziţiile care au vizat firma de salubrizare Urban

Trei persoane, reţinute după percheziţiile care au vizat firma de salubrizare Urban (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că, în urma audierilor, au fost reţinuţi Teodor Florescu şi soţii Eleonor şi Sena Marica, iar alte patru persoane, între care Ion Bălăceanu, sunt cercetate sub control judiciar.

Cei trei vor fi prezentaţi, miercuri, cu propunere de arestare preventivă, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

În acelaşi timp, pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii urmează să instituie sechestru asigurator.

Poliţiştii au făcut, marţi, 18 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Suceava, la societatea de salubrizare Urban şi la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală de aproximativ 23 de milioane de euro, în care au fost implicate 20 de firme, care ar fi evidenţiat operaţiuni comerciale fictive.

Potrivit Poliţiei Române, anchetatorii au stabilit că în circuitul infracţional a fost implicată o companie care desfăşoară activităţi de prestări de servicii în domeniul salubrizării şi care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale.

"În acest mod, în perioada 2008-2012, societatea comercială ar fi desfăşurat activităţi comerciale în valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro", a precizat sursa citată.

La percheziţiile desfăşurate sub coordonarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au participat şi luptători SIAS şi specialişti criminalişti. Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici