Trei persoane reţinute la Timişoara după ce au încercat să vândă 11.000 de dolari falşi

Trei persoane care au încercat să vândă 11.000 de dolari falşi au fost reţinute la Timişoara, anchetatorii cerând instanţei arestarea lor preventivă pentru punere în circulaţie de monedă contrafăcută.

23 afișări
Imaginea articolului Trei persoane reţinute la Timişoara după ce au încercat să vândă 11.000 de dolari falşi

Trei persoane reţinute la Timişoara după ce au încercat să vândă 11.000 de dolari falşi (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Cele trei persoane au fost prinse vineri, în timp ce încercau să vândă 104 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de dolari, iar după percheziţia corporală au mai fost găsite acestora alte şase bancnote de 100 de dolari, se arată într-un comunicat de sâmbătă al Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"Tranzacţia urma să se realizeze în parcarea unui complex comercial din municipiul Timişoara, între D.G., de 30 de ani, din comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi şi C.V., de 30 de ani, din Timişoara, judeţul Timiş - în calitate de vânzători, şi S.V., de 27 de ani, din municipiul Braşov - în calitate de intermediar", a precizat Poliţia Română.

Anchetatorii i-au reţinut pe cei trei şi au propus instanţei arestarea lor preventivă pentru punere în circulaţie de monedă contrafăcută.

Acţiunea de prindere a celor trei a fost organizată de ofiţeri de la BCCO Târgu Mureş şi Timiş, poliţişti de la IPJ Mureş - Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul operativ al DGIPI şi SRI, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

"Cazul a fost instrumentat sub coordonarea procurorului din Mureş întrucât de aici a pornit, la sfârşitul lunii mai a fost depistată monedă falsă plasată pe piaţa din Târgu Mureş şi Reghin, s-a
identificat o persoană care plasa, apoi sursa şi de aici s-a pornit, ajungându-se la flagrantul de la Timişoara. 11.000 de dolari falşi, în bancnote a câte 100 de dolari - aceasta era suma care urma să fie tranzacţionată şi să ajungă pe piaţă, dacă nu se intervenea la timp", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IJP Mureş, Livia Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici