Trei persoane, trimise în judecată pentru că au transportat droguri şi le-au vândut unor copii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi. Aceştia au introdus în ţară droguri pe care apoi le-au comercializat, inclusiv unor copii, au stabilit anchetatorii.

656 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, trimise în judecată pentru că au transportat droguri şi le-au vândut unor copii

Trei persoane, trimise în judecată pentru că au transportat droguri şi le-au vândut unor copii

Inculpaţii sunt arestaţi preventiv într-un dosar de trafic international de droguri de risc şi mare risc, trafic intern de droguri de risc şi mare risc, complicitate la trafic international de droguri de risc şi mare risc şi complicitate la trafic intern de droguri de risc şi mare risc .

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-mai 2023, unul dintre inculpaţi a comercializat droguri de risc (canabis şi haşiş) în mod repetat (11 acte materiale), către consumatori din judeţul Giurgiu, inclusiv minori. Astfel, la data de 17.03.2023, a vândut unui copil de 13 ani, cantitatea de un gram de haşiş, din care acesta a confecţionat o ţigară pe care a consumat-o împreună cu alte trei copile, în parcul Elevilor din municipiul Giurgiu. Ulterior, una dintre eleve s-a simţit rău, fiind transportată la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

La data de 08.05.2023, persoana trimisă în judecată, cu sprijinul celui de al doilea inculpat, a introdus pe teritoriul României droguri de risc şi mare risc (989,78 grame rezină de canabis şi 19,82 grame cocaină). Cei doi au fost prinşi în flagrant imediat după săvârşirea faptei. Anterior, la începutul lunii aprilie 2023, dar cu sprijinul celui de al treilea inculpat, persoana a introdus pe teritoriul României cantitatea de 500 grame rezină de canabis.

În ambele situaţii, drogurile au fost ascunse în interiorul unor colete, care au fost expediate din Spania şi introduse pe teritoriul ţării prin intermediul unor societăţi de transport. De asemenea, cel de al doilea inculpat, a comercializat, în mod repetat (6 acte materiale), droguri de risc, către consumatori de pe raza judeţului Giurgiu.

Prin rechizitoriu s-a solicitat „menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de cei trei inculpaţi, confiscarea specială a cantităţilor de droguri ridicate pe parcursul percheziţiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum şi obligarea inculpaţilor la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat”.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Giurgiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici