Trei poliţişti din Iaşi sunt cercetaţi penal pentru că au luat mită sub formă de alimente

  • Fostul şef al Biroului Rutier Iaşi şi doi agenţi de Poliţie sunt cercetaţi penal pentru luare de mită în formă continuată
  • Joi, DNA a dispus începerea urmăririi penale pentru cei trei poliţişti.
564 afișări
Imaginea articolului Trei poliţişti din Iaşi sunt cercetaţi penal pentru că au luat mită sub formă de alimente

Fostul şef al Biroului Rutier Iaşi şi doi agenţi de Poliţie sunt cercetaţi penal pentru luare de mită în formă continuată. Joi, DNA a dispus începerea urmăririi penale pentru cei trei poliţişti.

Ei sunt acuzaţi că au primit, sub formă de mită, alimente în valoare 2.300 de lei pentru a-i proteja pe angajaţii unui restaurant.

Potrivit procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, fostul şef al Biroului Rutier Iaşi şi doi agenţi de Poliţie din subordine sunt cercetaţi penal şi au fost plasaţi în control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de joi. În rechizitoriu se arată că în perioada 11 februarie 2019 – 24 iulie 2020, cei trei inculpaţi, în baza unei înţelegeri tacite ce exista între Poliţia Rutieră Iaşi şi conducerea unui restaurant, ar fi pretins şi primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare totală de peste 2.300 lei. Alimentele erau primite pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata şi sancţiona contravenţiile comise de aceştia sau pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde. Procurorii au mai stabilit că produsele respective ar fi fost pretinse atât pentru sine cât şi pentru alte persoane din anturajul celor trei poliţişti.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei trei inculpaţi trebuie să respecte mai multe obligaţii între care să nu părăsească teritoriul României şi să nu se aproprie şi să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţă. În dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici