Trei secretari de stat la Ministerul Justiţiei, desemnaţi de Emil Boc

Procurorii Octavian Ojog şi Alina Bica, precum şi avocata Rodica Constantinovici au fost numiţi de premierul Emil Boc secretari de stat la Ministerul Justiţiei, a anunţat, miercuri, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

147 afișări
Imaginea articolului Trei secretari de stat la Ministerul Justiţiei, desemnaţi de Emil Boc

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă a avut presiuni din anumite zone pentru desemnarea secretarilor de stat, Predoiu a spus: "Nu am avut presiuni de nicăieri şi de niciunde".

Ministrul a adăugat că a schimbat secretarii de stat din Ministerul Justiţiei pentru "a elimina orice fel de speculaţii".

Unul din noii secretari de stat este Alina Bica, procuror şef serviciu la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), iar altul este Octavian Ojog, procuror şef adjunct la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (adjunctul procurorului Marius Iacob-n.r.).

Procurorul Alina Bica (34 de ani) este în magistratură din 1996, după ce a terminat facultatea din Sibiu. Ea şi-a început cariera la Parchetul Judecătoriei Sfântu Gheorghe, peomovând ulterior la Tribunalul Braşov. Din 2006, Bica este şi formator al Institutului Naţional al Magistraturii (INM).

Octavian Ojog (52 de ani) a absolvit Facultatea de Drept a facultăţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi în 1980. Începând cu 1980, el a fost procuror la Parchetul Judecătoriei Urziceni din Judeţul Ialomiţa. În 2002, Ojog a fost promovat la Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie. Din martie 2007 şi până la numirea în funcţia de secretar de stat a fost procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul instanţei supreme. El este căsătorit şi are doi copii.

Rodica Constantinovici (51 de ani) a mai fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada martie - octombrie 2004. Aceasta a candidat, în septembrie 2004, pentru un post de judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă candidatura ei a fost respinsă de CSM.

Ea şi-a început cariera în domeniul Justiţiei ca avocat, în 1983, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti cu media 9,98. Între anii 1991 şi 1997, Constatinovici a fost judecător la Judecătoria sectorului 1 şi Tribunalul Bucureşti. Între anii 2000-2001, ea a fost avocat colaborator la firma "Muşat şi Asociaţii", după care şi-a deschis propria casă de avocatură.

Până miercuri, Rodica Constantinovici - căsătorită, având doi copii - a fost avocat coordonator al societăţii "Constantinovici, McCann & Associates".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici