Trei surori, victime ale abuzurilor sexuale în Belgia, vor fi repatriate în România

Trei surori de patru, şapte şi zece ani, primite de mai bine de un an în Belgia, vor fi repatriate în România la sfârşitul lunii martie, potrivit unei decizii a Oficiului pentru Străini, informează, miercuri, agenţia de presă Belga.

79 afișări
Imaginea articolului Trei surori, victime ale abuzurilor sexuale în Belgia, vor fi repatriate în România

Trei surori, victime ale abuzurilor sexuale în Belgia, vor fi repatriate în România (Imagine: Shutterstock)

În timpul sejurului lor în Belgia, poliţia a descoperit că tatăl lor le-a violat timp de mai mulţi ani şi le-a "împrumutat" şi altor bărbaţi. Tatăl a fost arestat în timpul unei vizite în Belgia şi a fost condamnat la doi ani de închisoare, dar ar putea fi eliberat condiţionat în orice moment.

Mama copiilor a trimis o scrisoare pentru a preciza că doreşte să-şi recupereze fiicele şi Oficiul pentru Străini şi-a dat acordul pentru întoarcerea în România.

Familiile care găzduiesc copiii în Belgia se luptă pentru a împiedica repatrierea.

"Nu se pot întoarce în infern", insistă familiile, reclamând garanţiile privind viitoarele condiţii de viaţă ale fetelor.

Katrien Jansseune, purtătorul de cuvânt de la Oficiul pentru Străini, a confirmat repatrierea fetelor, dar data plecării lor nu este cunoscută.

"Mama fetelor a declarat în scris că doreşte să-şi recupereze copiii. Nu există deci nicio bază legală pentru a prelungi copiilor permisul de şedere. Din aceleaşi motive fetele nici nu pot fi adoptate", a precizat Katrien Jansseune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici