Video Trei suspecţi de trafic de persoane urmăriţi în UE, prinşi în Bucureşti şi judeţul Ilfov

Trei suspecţi urmăriţi în mai multe state ale UE pentru trafic de persoane şi proxenetism au fost prinşi în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, aceştia fiind acuzaţi că au dus mai multe românce în Paris, unde le-au obligat să se prostitueze.

38 afișări

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, în 10 septembrie, şapte percheziţii domiciliare în Capitală şi judeţul Ilfov, la domiciliile a patru persoane, în urma cărora au fost depistaţi cei trei suspecţi.

Aceştia, împreună cu un al patrulea, căutat şi el în acea zi de poliţişti, dar încă negăsit, sunt acuzaţi că între 2005 şi 2007 au format o reţea organizată ce se ocupa cu traficul de persoane şi cu proxenetismul.

"Cei patru suspecţi - M.S., P.F.M., G.L. şi F.T.S. - au recrutat, în perioada menţionată, mai multe tinere din România, pe care le-au transportat în Franţa, obligându-le la practicarea prostituţiei în diferite hoteluri din Paris. Activitatea de prostituţie a tinerelor era coordonată şi supravegheată din România prin intermediul unui site de internet, unde fetele erau înscrise şi «oferite» clienţilor", se precizează într-un comunicat comun al Poliţiei Române şi Parchetului instanţei supreme.

Pentru prinderea acestora şi documentarea întregii lor activităţi, investigatorii români au colaborat cu instituţii similare din Franţa, Ungaria, Cehia şi Cipru, având în vedere faptul că reţeaua a funcţionat în toate aceste state.

"Acţiunea a avut loc în baza activităţilor de cercetare penală efectuate într-o cauză de trafic de persoane, precum şi în urma activităţilor desfăşurate în cursul soluţionării Cererii de Comisie Rogatorie Internaţională solicitată de către Tribunalul de Înaltă Instanţă din Paris – Franţa", se mai arată în document.

Cei trei, care aveau mandate de arestare europene emise la Paris, au fost arestaţi de Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat documentele emise de instanţa franceză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici