Treizeci de maşini pregătite pentru vânzare, vandalizate într-un târg auto

Treizeci de maşini de diferite mărci, pregătite pentru vânzare, au fost vandalizate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un târg auto de lângă Cluj-Napoca, de persoane necunoscute, pagubele fiind estimate la zeci de mii de euro.

1059 afișări
Imaginea articolului Treizeci de maşini pregătite pentru vânzare, vandalizate într-un târg auto

Treizeci de maşini pregătite pentru vânzare, vandalizate într-un târg auto (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul executiv al societăţii Parc Auto Transilvania din comuna Gilău de lângă Cluj-Napoca, Traian Corpodean, administratorul târgului auto, a declarat, sâmbătă, presei, că a fost anunţat în cursul dimineţii de faptul că mai multe maşini care staţionau pe terenul târgului au fost vandalizate, acesta bănuind că ar fi vorba despre "o reglare de conturi".

"Am fost anunţat, sâmbătă dimineaţă, că 30 de maşini de diverse mărci pregătite pentru vânzare au fost vandalizate în timpul nopţii în târgul auto de la Gilău. Sunt maşini cu faruri şi geamuri sparte, portiere zgâriate, cauciucuri înţepate. E prima oară când se întâmplă la noi aşa ceva şi, probabil, este o reglare de conturi, pentru că aproape toate maşinile aparţin unor persoane din Gilău", a spus Corpodean.

Potrivit acestuia, firma pe care o conduce nu avea obligaţia să asigure paza maşinilor, acest lucru fiind stipulat clar pe biletele de acces în târg.

"Noi punem la dispoziţie terenul celor care doresc să îşi vândă maşinile, nu asigurăm şi paza lor. Târgul se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare, avem mii de maşini care sunt pregătite pentru vânzare în fiecare sâmbătă", a precizat Traian Corpodean.

Pagubele sunt estimate la zeci de mii de euro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Alma Bruja-Brehariu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii au declanşat verificări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici