Trend de întâlniri antivaccin. Tendinţa de alegere a partenerilor nevaccinaţi câştigă popularitate

Pandemia Covid a transformat respingerea vaccinurilor dintr-o decizie personală de sănătate în modul în care „oamenii îşi exprimă brandul personal", iar acum există şi grupuri de întâlniri pentru antivaccinişti.

498 afișări
Imaginea articolului Trend de întâlniri antivaccin. Tendinţa de alegere a partenerilor nevaccinaţi câştigă popularitate

Trend de întâlniri antivaccin. Tendinţa de alegere a partenerilor nevaccinaţi câştigă popularitate

Într-un grup privat de întâlniri de pe Facebook, Renee apare în faţa unor persoane singure care gândesc la fel ca ea, ca o dansatoare în formă, aventuroasă, care la 35 de ani emană „vibraţii de copil". Totuşi, principala ei atracţie este faptul că nu s-a vaccinat.

Pandemia s-a diminuat, dar aplicaţiile de dating, site-urile şi grupurile de socializare încă mai oferă posibilitatea de a uni persoanele singure care se declară împotriva vaccinurilor şi care încă mai cred că vaccinurile anti-coronavirus modifică ADN-ul sau duc la infertilitate.

Această tendinţă subliniază modul în care sentimentul anti-vaccin a devenit o identitate înrădăcinată pentru mulţi dintre cei care rezistă cu bună ştiinţă sau ignoră afirmaţiile ştiinţifice potrivit cărora vaccinările au salvat zeci de milioane de vieţi la nivel mondial atunci când pandemia făcea ravagii.

Statutul de vaccinare al unui potenţial partener determină compatibilitatea nu doar pentru Renee, ci şi pentru mulţi dintre cei care postează în grupurile de „burlaci nevaccinaţi" care au apărut pe Facebook.

Într-un grup închis, în care a pătruns AFP, mulţi au enumerat „fără vaccin" ca fiind principalul criteriu de întâlnire.

Un meme popular în grup descria partenera ideală: "Este curioasă, amuzantă, inteligentă, nevaccinată".

Aceasta demonstrează modul în care pandemia a transformat respingerea vaccinurilor dintr-o decizie personală de sănătate în modul în care „oamenii îşi exprimă brandul personal", a declarat Timothy Caulfield, profesor la Universitatea Alberta din Canada.

„Este din ce în ce mai puţin despre ştiinţă şi din ce în ce mai mult despre valorile pe care le semnalează faptul de a fi antivaccinişti", a declarat Caulfield pentru AFP.

Potrivit unui sondaj realizat în 2022 de Pew Research Center, aproximativ jumătate dintre adulţii americani care au folosit un site sau o aplicaţie de întâlniri au declarat că este important să apară statutul de vaccinare pe profiluri.

Unele comentarii dintr-un grup de persoane singure se referă la cei vaccinaţi ca fiind persoane care poartă „arme biologice", o referire la afirmaţia demitizată potrivit căreia cei vaccinaţi răspândesc variante de „super tulpini".

Mai mult, o companie cu sediul în Florida vinde un supliment de detoxifiere despre care pretinde că neutralizează efectele nocive ale vaccinurilor anti-coronavirus, pentru a obţine din nou „acel sentiment de dinainte de Covid". Dar experţii şi autorităţile de sănătate publică au declarat pentru AFP că nu există nicio dovadă că suplimentul de aproape 65 de dolari face acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici