Trenurile, verificate de poliţişti pentru două zile. La cât se ridică amenda pentru cei care circulă fără bilet

Peste 443 de persoane care călătoreau fraudulos cu trenul au fost prinşi de către poliţişti în doar două zile, potrivit Poliţiei Române.

1738 afișări
Imaginea articolului Trenurile, verificate de poliţişti pentru două zile. La cât se ridică amenda pentru cei care circulă fără bilet

Peste 443 de călători frauduloşi au fost prinşi pe trenuri în doar două zile

Poliţiştii au verificat trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată şi pe liniile adiacente, precum şi staţiile de cale ferată în perioada 18 – 19 ianuarie.

"În urma activităţilor, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni, dintre care 4 de natură judiciară, 14 de natură economică şi 4 de altă natură şi au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.040 de lei. Dintre sancţiunile aplicate, 124 sunt prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 16 sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 37 sunt la H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea si sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, iar 7 sunt la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor", potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române remis luni MEDIAFAX.

De asemenea, au fost confiscate bunuri, în valoare de 18.330 de lei şi au fost identificaţi 443 de călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-au aplicat taxe şi suprataxe, în valoare totală de 6.315 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici