Trupul alpinistului surprins de avalanşă în Masivul Bucegi a fost găsit după şase luni

Trupul alpinistului surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Munţii Bucegi în luna ianuarie a fost găsit, joi, după şase luni de la dispariţie, a anunţat Salvamont Prahova.

430 afișări
Imaginea articolului Trupul alpinistului surprins de avalanşă în Masivul Bucegi a fost găsit după şase luni

Trupul alpinistului surprins de avalanşă în Masivul Bucegi a fost găsit după şase luni

Reprezentanţii Salvamont Prahova a anunţat, pe facebook, faptul că a fost găsit trupul turistului surprins de avalanşă pe Valea Coştilei, în ianuarie 2018.

„Echipele Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova desfăşoară acţiunea de coborâre a victimei. Dumnezeu să-l odihnească”, scriu reprezentanţii Salvamont Prahova.

Alpinistul, în vârstă de 30 de ani, făcea parte dintr-un grup de patru turişti, care au spus că făceau alpinism, iar la un moment dat au traversat Valea Coştilei şi s-a produs avalanşa.

Salvamontiştii l-au căutat timp de mai multe zile, inclusiv cu ajutorul unor sonde speciale şi cu câini special antrenaţi, însă fără rezultat, fiind găsite doar echipamentul şi casca.

În ianuarie, după dispariţie, şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, declara că tânărul a căzut şi atunci s-a declanşat avalanşa care l-a prins şi pe el, târându-l câteva sute de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici