Trupul unui bărbat, lăsat trei zile pe masa de la morgă pentru că nu încăpea în frigider

Un bărbat de 59 de ani, care a murit săptămâna trecută, a fost lăsat trei zile pe o masă de la morga Spitalului din Oneşti, din cauză că, potrivit conducerii unităţii, nu a încăput în frigider întrucât cântărea 150 de kilograme, trupul neînsufleţit al băcăuanului fiind răcit cu cearceafuri ude.

358 afișări
Imaginea articolului Trupul unui bărbat, lăsat trei zile pe masa de la morgă pentru că nu încăpea în frigider

Trupul unui bărbat, lăsat trei zile pe masa de la morgă pentru că nu încăpea în frigider (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Rudele unui băcăuan care a murit vineri reclamă că personalul de la morga Spitalului Municipal Oneşti au lăsat trupul neînsufleţit al bărbatului, timp de trei zile, pe o masă, într-o sală în care erau peste 30 de grade.

În aceste condiţii, aşa cum au recunoscut şi reprezentanţii unităţii medicale din Oneşti, rudele defunctului aproape că nici nu l-au mai recunoscut atunci când l-au ridicat de la morgă deoarece, pe lângă faptul că s-a înnegrit la faţă, s-a umflat foarte mult.

Conducerea Spitalului Municipal Oneşti susţine că s-a ajuns în această situaţie deoarece trupul băcăuanului de 59 de ani nu ar fi încăput în frigiderul de la morgă în condiţiile în care ar fi avut 150 de kilograme şi aproape doi metri.

"Sincer, îmi pare rău de familie că s-a ajuns în această situaţie şi nu s-a putut păstra în condiţii mai optime. Din păcate, nu s-a putut face mai mult. L-am mai acoperit cu cearşafuri ude pentru a mai fi răcit. Indirect, este vina noastră, însă noi am spus rudelor vineri seară să ia trupul bărbatului acasă, pentru că la cei de la morgă sunt liberi sâmbăta şi duminica, însă au refuzat. Era un caz medico-legal şi trebuia făcută autopsia, altfel l-am fi îmbălsămat. Din păcate, a fost o conjunctură nefericită", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX directorul medical al Spitalului Municipal Oneşti, Adrian Brânzaniuc.

Potrivit acestuia, în urma acestui incident, conducerea unităţii medicale a decis să achiziţioneze două frigidere de capacitate mai mare pentru morga spitalului astfel încât, pe viitor, să nu mai apară astfel de situaţii neplăcute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici