Tu ai înţeles cine face triajul epidemiologic într-o instituţie? Iată cum se procedează la o clinică privată de medicină

  • Ordinul publicat în Monitorul Oficial te obligă să porţi mască şi să te supui triajului epidemiologic
  • Ordinul mai impune şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor
  • Din Ordin reiese, însă nu foarte clar, faptul că medicina muncii se ocupă de triajele epidemiologice
1180 afișări
Imaginea articolului Tu ai înţeles cine face triajul epidemiologic într-o instituţie? Iată cum se procedează la o clinică privată de medicină
Cu siguranţă ai citit Ordinul cu privire la obligativitatea purtării măştii de protecţie publicat în Monitorul Oficial. Dar ţi-e clar cine face triajul epidemiologic într-o instituţie? Iată cum se procedează la o clinică privată de medicină din România. 
 
,,În cadrul instituţiei noastre triajul în zona de birouri este efectuat de medicii de la medicina muncii. Există triajul observaţional, adică se acordă atenţie simptomelor şi stării generale a pacientului şi triajul epidemiologic, ce constă în măsurarea febrei prin dispozitiv fără atingere, chestionarea în ceea ce priveşte interacţiunea socială şi simptomatologia”, au precizat reprezentanţii Medlife. 
 
În acest caz, doctorii de la medicina muncii fac zilnic evaluarea de risc şi stabilesc condiţiile de purtare a măştii. Cei care fac triajul poartă halate de unică folosinţă, mănuşi, mască şi vizieră. În plus, înainte de a intra la triaj, ceilalţi membri ai instituţiei îşi dezinfectează mâinile, iar la plecare primesc măşti de unică folosinţă.
 
Conform reprezentanţilor Medlife, medicii şi asistenţii medicali din clinici şi spitale, suplimentar faţă de triajul prezentat mai sus, efectuează bilunar şi testarea RT PCR, adică un test care confirmă sau infirmă contaminarea cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici