Tudorel Toader: Nu spune nimeni că a doua propunere la şefia DNA trebuie să fie neapărat altcineva

Ministrul Justiţiei a anunţat, luni, solicitat să comenteze ce va face dacă preşedintele o va respinge pe Adina Florea în condiţiile în care şeful statului poate refuza o singură dată şi motivat propunerea, că a doua variantă la şefia DNA nu trebuie să fie neapărat altcineva.

310 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: Nu spune nimeni că a doua propunere la şefia DNA trebuie să fie neapărat altcineva

Tudorel Toader: Nu spune nimeni că a doua propunere la şefia DNA trebuie să fie neapărat altcineva

"Nu spune nimeni că a doua propunere trebuie să fie neapărat altcineva", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Ministrul Justiţiei a precizat că Adina Florea a fost aleasă de comisia din cadrul instituţiei pe care o conduce ca fiind cea mai potrivită pentru funcţia de procuror-şef DNA.

"Comisia de interviuri a fost prezidată de mine şi cei patru secretari de stat. Eu m-am exprimat ultimul, i-am lăsat pe colegii mei să văd evaluarea pe care o fac, spre cine îşi îndreaptă atenţia. Doamna Florea, fiecare membru a spus că dânsa este membrul cel mai potrivit pentru această funcţie", a completat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, pe Facebook, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori a CSM. Adina Florea a fost propusă la şef la DNA de către Tudorel Toader în data de 6 septembrie. O zi mai târziu, procurorul general Augustin Lazăr anunţa că se fac verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde provine şi Adina Florea, existând suspiciuni că de acolo a apărut în spaţiul public protocolul secret din 2016. În data de 27 septembrie a fost programată audierea în faţa CSM a Adinei Florea, dar aceasta a fost amânată tocmai pentru a fi finalizată cercetarea disciplinară cerută de procurorul general. Audierea a fost reluată pe 8 octombrie şi ulterior a venit şi avizul negativ.

Potrivit articolului 54 din legea 303/2004 modificată privind statutul procurorilor şi judecătorilor, preşedintele Klaus Iohannis poate respinge o singură dată propunerea, fiind nevoit să motiveze de ce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici