Tudose: Guvernul, de acord să acorde Casei Regale statut de utilitate publică, dar pentru fundaţie

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că Guvernul ar putea să acorde Casei Regale statut de utilitate publică, dar s-a exprimat încă o dată împotriva acordării altor beneficii urmaşilor Regelui Mihai I, menţionând că urmaşii celorlalţi şefi de stat nu au, potrivit legii, astfel de drepturi.

4229 afișări
Imaginea articolului Tudose: Guvernul, de acord să acorde Casei Regale statut de utilitate publică, dar pentru fundaţie

Tudose s-a răzgândit pe jumătate: Guvernul, de acord să acorde Casei Regale statut de utilitate publică

Eu mi-am exprimat un punct de vedere personal. Încă nu este un punct de vedere la Guvern, încă nu a ajuns pe ordinea de zi. Probabil că va fi ceva de genul următor: utilitate publică pentru Casa Regală da, pentru fundaţie. În ceea ce priveşte dtrepturile urmaşilor, ca şi la urmaşii şefilor de stat... Păi nici la alţi şefi de stat nu avem aceste drepturi”, a declarat Mihai Tudose.

El a reluat teza potrivit căreia statul ar trebui să recupereze Palatul Elisabeta.

”În ceea ce priveşte Palatul Elisabeta să aibă statul şi folosinţa pentru că sunt o mulţime de întrebuinţări pentru acest palat, Casa Regală având şi alte domenii regale în toată ţara”, a adăugat premierul Tudose.

Autoritatea publică responsabilă pentru acordarea statutului de utilitate publică este Guvernul României, prin Secretariatul General, care, prin hotarare de guvern, acordă acest statut.

VEZI AICI POZIŢIA INIŢIALĂ şi proiectul lui Dragnea şi Tăriceanu privind statutul Casei Regale 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici