Tulcea: Oameni blocaţi în nămeţi care depăşesc şi 2 metri înălţime, salvaţi în timpul nopţii

Salvatorii şi drumarii din Tulcea au intervenit toată noaptea pentru a scoate din nămeţi oamenii blocaţi în maşini. Zona de nord a judeţului a fost cea mai afectată de fenomenele meteo extreme, acolo fiind şi drumuri blocate. 34 de persoane au fost salvate şi duse la adăpost.

520 afișări
Imaginea articolului Tulcea: Oameni blocaţi în nămeţi care depăşesc şi 2 metri înălţime, salvaţi în timpul nopţii

Tulcea: Oameni blocaţi în nămeţi care depăşesc şi 2 metri înălţime, salvaţi în timpul nopţii

Potrivit ISU Tulcea, pompierii au încercat, în noaptea de duminică spre luni, alături de reprezentanţii Drumurilor Naţionale şi Judeţene, să-şi croiască drum prin nămeţi care pe alocuri au depăşit şi 2 metri înălţime.

De mai bine de 18 ore pompierii au acţionat în toate direcţiile în care au fost semnalate persoane blocate în autoturisme, iar acolo unde autospecialele de intervenţie nu au putut înainta din cauza troienelor de zăpadă salvatorii şi-au continuat deplasarea pe jos pentru a ajunge la autoturismele blocate şi pentru a verifica dacă în acestea se află persoane ce trebuie extrase şi duse la adăpost.

S-a acţionat în zona de nord a judeţului Tulcea, zona cea mai afectată de fenomenele meteo extreme.

„Sunt maşini blocate pe drumul ce leagă municipiul Tulcea de oraşul Isaccea (DN 22A), drumul judeţean ce leagă municipiul Tulcea de comuna Murighiol (DJ 222C), DJ 229A Cataloi - Frecăţei - pe acest sector de drum înaintarea s-a făcut în binom de 2 subofiţeri, pe jos pentru a verifica că nu există persoane blocate în autoturisme. Secţia de Pompieri Măcin a intervenit pentru salvarea şi degajarea DN 22D Măcin - Cerna, DN 22 Măcin - Jijila - Garvăn. Pe aceste sectoare de drum nu au fost identificate persoane blocate în autoturisme. În acest moment un echipaj se deplasează pe sectorul de drum Garvăn - I.C. Brătianu unde sunt informaţii că sunt două autoturisme blocate, iar un al doilea echipaj se deplasează pe sectorul de drum dintre Cerna - Horia - Izvoarele unde sunt informaţii că sunt persoane blocate într-un autoturism”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea în timpul nopţiii.

De asemenea, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a încercat să înainteze dinspre muncipiul Tulcea către oraşul Isaccea, pe DN 22 unde, în zona localităţii Somova şi Dealul Somovei mai multe autoturisme erau blocate.

Pompierii Staţiei Babadag au intervenit în zona localităţilor Jurilovca - Sălcioara - Sarichioi, pe DJ 222 şi au intervenit pe jos către localitatea Satu Nou pentru a se asigura că nu sunt persoane blocate în autoturisme.

Având în vedere situaţia creată de fenomenele meteo care s-au manifestat în judeţul Tulcea şi a faptului că rafalele de vânt au scăzut în intensitate, forţele de intervenţie ale ISU Tulcea au fost suplimentate cu câte o şenilată de la ISU Galaţi; ISU Vrancea; ISU Buzău şi cu câte o autofreză de la ISU Vaslui şi ISU Bacău.

Până la miezul nopţii, pompierii tulceni au salvat peste 15 persoane din autoturisme dar şi de pe drumurile judeţene care se deplasau pe jos, au intervenit pentru acordarea de asistenţă şi suport echipajelor medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, au intervenit pentru degajarea copacilor căzuţi pe partea carosabilă care blocau drumurile naţionale şi judeţene dar şi în municipiul Tulcea unde au intervenit la degajarea arborilor şi a crengilor căzute pe autoturisme ori care blocau căi de acces şi şosele.

De asemenea, pompierii au avut misiuni pentru salvare de persoane blocate în autoturisme în zonele Izvoarele - Nalbant - Cataloi, Tulcea - Somova - Isaccea, Tulcea - Beştepe - Murighiol. Pe aceste sectoare drum, cele mai afectate de ninsoarea viscolită, se aflau mai multe autoturisme cu persoane blocate. În aceste zone, pompierii au acţionat cu sprijinul echipelor de la drumuri naţionale şi judeţene, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Jandarmeria Tulcea, SVSU-urile primăriilor de pe raza judeţului Tulcea.

Salvatorii care se deplasau pe jos între localităţile Cataloi - Frecăţei au identificat două persoane care se aflau într-un autoturism blocat în apropiere localitatea Frecăţei. Acestea au fost preluate de pompieri şi duşe la adăpost în localitate. Astfel, numărul persoanelor scoase din autoturisme de echipajele specializate se ridică la 34.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici