Tumora gigant de pe coapsa unei paciente, extirpată cu succes

Tumora de 50 de kilograme crescută în numai doi ani pe coapsa unei paciente a fost extirpată cu succes, marţi, în două ore, de o echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, femeia fiind acum în stare stabilă.

14 afișări
Imaginea articolului Tumora gigant de pe coapsa unei paciente, extirpată cu succes

Tumora gigant de pe coapsa unei paciente, extirpată cu succes

O echipă de 15 medici condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, prof.univ.dr. Mircea Pătruţ, a efectuat o intervenţia de îndepărtare a unei tumori gigant ce se formase pe coapsa dreaptă a unei paciente în vârstă de 49 de ani, din Bucureşti. Intervenţia a fost una extrem de periculoasă, pacienta fiind în pericol să îşi piardă piciorul.

Purtătorul de cuvînt al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr.Florian Stoian, a declarat, marţi, că operaţia a fost o reuşită, pacienta aflându-se în prezent în Secţia de Terapie Intensivă.

"Pacienta se simte bine şi urmează să fie supusă în continuare unui tratament post-operatoriu şi va rămîne sub supravegherea cadrelor medicale. Pentru această operaţie de anvergură a fost nevoie şi de o transfuzie masivă de sânge, de peste cinci litri", a precizat dr.Stoian.

Femeia a povestit că tumora i-a apărut în urmă cu doi ani, de mărimea unei măsline, iar de atunci a crescut continuu. Ea a ales să fie operată la Constanţa deoarece niciun medic din Bucureşti nu a vrut să o opereze. "Singurul medic care a acceptat o intervenţie chirurgicală a fost dr. Pătruţ, despre care am aflat că este unul dintre cei mai buni chirurgi din ţara noastră", a declarat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici