Tunisian, declarat indezirabil în România timp de 15 ani pentru propagandă teroristă

Curtea de Apel Bucureşti l-a declarat ca indezirabil pentru România pe un cetăţean tunisian, pentru o perioadă de 15 ani, pentru propagandă teroristă, anunţă Serviciul Român de Informaţii (SRI).

830 afișări
Imaginea articolului Tunisian, declarat indezirabil în România timp de 15 ani pentru propagandă teroristă

Tunisian, declarat indezirabil în România timp de 15 ani pentru propagandă teroristă

"BHA a venit in România în calitate de student în anul 2015, după ce a obţinut o viză de studii. A intrat în atenţia Serviciului Român de Informaţii în prima parte a anului 2018, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă. S-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adeptă a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinţe de izolare şi cu o activitate intensă în medii online radicale. Preocupările constante ale cetăţeanului tunisian pentru propaganda teroristă de pe site-urile de specialitate şi glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh, au confirmat disponibilitatea lui BHA de a comite acţiuni violente, fie în România, fie după deplasarea în teatrele jihadiste", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Bărbatul s-a identificat cu autorii unor atentate teroriste din Europa, înregistrate în perioada 2015-2018.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care l-a declarat indezirabil, pentru implicarea în fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Bărbatul a fost luat în custodie publică de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, pentru a fi scos de pe teritoriul ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici