Turcan: Băsescu nu a avut legătură cu transferul terenului pentru proiectul lui Popoviciu

Purtătorul de cuvânt al şefului statului precizează că Traian Băsescu nu a fost niciodată la sediul companiei lui Puiu Popoviciu şi nu a avut nicio legătură, ca primar al Capitalei, cu transferul de proprietate sau cu intabularea terenului destinat proiectului rezidenţial din nordul Capitalei.

24 afișări
Imaginea articolului Turcan: Băsescu nu a avut legătură cu transferul terenului pentru proiectul lui Popoviciu

Turcan:Băsescu nu a avut legătură cu transferul terenului pentru proiectul lui Popoviciu

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a remis un comunicat în care face precizări legate de relatările de presă vizavi de relaţiile dintre actualul şef al statului şi omul de afaceri Puiu Popoviciu, reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri, alături de directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, Şerban Cornel, de fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu şi de Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI.

Popoviciu este cercetat de la începutul anilor 2000, numele său fiind legat de firma Băneasa Investment, care a lansat un proiect rezidenţial în nordul Capitalei, pe un teren care a aparţinut Universităţii de Ştiinţe Agronomice. Relatând evenimentul, presa a menţionat că preşedintele Traian Băsescu a semnat, în perioada în care era primar al Capitalei, proiectul de racordare la reţeaua de apă şi canal chiar pentru cartierul rezidenţial din Băneasa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului, preşedintele Traian Băsescu, "nu a fost niciodată la sediul companiei omului de afaceri", iar "fostul primar general Traian Băsescu sau Primăria Capitalei nu au avut nicio legătură cu transferul de proprietate sau cu intabularea terenului".

"În acest context, Preşedintele României respinge orice încercare de a fi asociat cu acte ilegale", se arată în comunicatul lui Valeriu Turcan.

Cornel Şerban, Petre Pitcovici şi Gabriel Puiu Popoviciu au fost aduşi, miercuri, în jurul orei 19.00, la Curtea de Apel Bucureşti, iar instituţia a decis, după câteva ore, ca aceştia să fie cercetaţi în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.

Citeşte şi:

Şerban, Pitcovici şi Popoviciu vor fi cercetaţi în libertate

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici